17-04-2015

Aman Sveti Stefan 1. maja prima prve goste

Dolaskom gostiju sa francuskog tržišta u hotel „Aman Sveti Stefan“ 1. maja, zvanično će početi ovogodišnja turistička sezona u ovom ekskluzivnom hotelu, dok je hotel „Vila Miločer“ otvoren tokom cijele godine.

Aman Sveti Stefan 1. maja prima prve goste | Radio Televizija Budva

Najave za ovogodišnu sezonu su odlične, kako za ostrvo, tako i za hotel u Miločeru, kazao je zamjenik generalnog menadžera hotela, Igor Barba.

"Od otvaranja hotela „Aman Sveti Stefan“ najbrojniji gosti su iz SAD-a i Velike Britanije, zatim zemlje EU, Rusije, Latinske Amerike. Cijene iz godine u godinu rastu 10-15%, a razlog tome je što svake godine imamo nešto novo u ponudi", kazao je Barba i dodao da najjeftinije noćenje u hotelu iznosi 950 eura, zatim noć u najskupljem apartmanu, u kojem je odsijedala Sofija Loren, košta 3.800 eura, dok su cijene noćenja u hotelu „Vila Miločer“ u sezoni 1.150 i 1.250 eura.

„Činjenica je da naše cijene rastu, a uprkos tome raste i popunjenost. Tu svakako ima i nekog spoljašnjeg uticaja, kao što je kolebanje kursa eura prema dolaru, što je za nas dosta značajno, jer je većina naših gostiju upravo iz SAD-a. I sama činjenica da se američki dolar približava kursu eura, već vidimo pomake i očekujemo povećan dolazak gostiju sa tog tržišta“ – rekao je Barba.

Hotel „Vila Miločer“ je od prošle sezone obogatila svoju ponudu otvaranjem spa-centra, što je dobrinjelo boljoj posjeti za više od 20% tokom zimskog perioda u odnosu na godinu ranije.

Prema njegovim riječima, izuzetno su zadovoljni poslovanjem u dijelu sezone koji ne donosi značajan broj posjetilaca, a i zbog same činjenice da je „Vila Miločer“ prosto jedan ekslkluzivni objekat, koji ima samo osam smještajnih jedinica.

Opširnije u prilogu: