01-06-2019

Ambasador Kraljevine Belgije posjetio Opštinu Budva VIDEO

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio je ambasadora Kraljevine Belgije gospodina Koen Adam-a na oficijalnom ručku.


Povod za posjetu, kako navode u saopštenju Opštine Budva, bio je interesovanje ambasadora za aktuelnu situaciju u gradu i rad lokalne uprave.

"Aktuelni razvojni projekti, postavljeni ciljevi, te izazovi na putu unapređenja života na teritoriji Opštine Budva bili su u fokusu razgovora. Predsjednik Opštine je upoznao ambasadora sa problemima koji su uzrokovani centralizacijom državne vlasti, koja se sprovodi kroz izmjene zakona, a na štetu autonomnosti lokalnih samouprava", navode u saopštenju.



Ambasador je istakao, da je važno što imamo direktnu avio liniju između Podgorice i Brisela, i da to otvara mogućnost povećanja broja turista iz Belgije u perspektivi.

"Pored ambasadora, prisutan je bio i počasni konzul Kraljevine Belgije u Crnoj Gori gospodin Jean Luc Dumortier. Ambasador Koen Adam je iskazao zadovoljstvo ovom posjetom i najavio svoj ponovni dolazak i dalji nastavak saradnje", zaključuje se u saopštenju lokalne samouprave.