16-05-2019

Ambasadorke Turske posjetila Opštinu Budva

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević primio je novoimenovanu, izvanrednu i opunomoćenu ambasadorku Republike Turske, Songul Ozan.

Ambasadorke Turske posjetila Opštinu Budva | Radio Televizija Budva

Sastanku je prisustvovao predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović, a u delegaciji turske ambasade bili su i gđa Fatma Derja Koć, savjetnica za trgovinske odnose i g. Kadir Kajnar, savjetnik za religijske odnose, saopšteno je iz Opštine Budva.

Njena ekselenecija ambasadorka Ozan istakla je da je do sada u Crnu Goru investirano 165 miliona eura, što Crnu Goru stavlja na peto mjesto po nivou inostranih investicija Turske.

"Budva je jedan od najljepših gradova u Crnoj Gori, popularna destinacija za turske turiste i idealna za elitni turizam", dodala je ambasadorka.


Predsjednik Opštine je istakao da je u Budvi registrovano 1110 preduzeća što je gotovo trećina ukupnog broja registrovanih preduzeća u Crnoj Gori.

On je istakao da je posebno važno da sve investicije u naš grad budu u skladu sa administrativnim pravilima, zakonom i međunarodnim regulativama.

Kako je saopšteno, tokom razgovora bilo je riječi o mogućnostima dalje privredne i kulturne saradnje dviju zemalja, te važnosti međuvjerskog i međunacionalnog sklada.