12-01-2023

Asanović: Završetak radova u ulici Babilonija očekuje se do kraja januara

Sekretarijat za investicije je u novembru 2022. godine otpočeo sa rekonstrukcijom ulice Babilonija, na potezu od Gvozdenog mosta do ulice Bjelaštica. Planom je prvobitno bila predviđena sanacija saobraćajnice i trotoarskih površina, međutim u toku izvođenja radova donijeta je odluka i o sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže, što je dovelo da prolongiranja samog projekta. Ipak, radovi su ušli u završnu fazu, a Marko Asanović iz Sekretarijata za investicije najavljuje da će isti biti privedeni kraju do 25. januara.


Foto: Opština Budva

U toku su završni radovi u ulici Babilonija. Rekonstrukcija saobraćajnog dijela i komunalne infrastrukture ispod saobraćajnice je privedena kraju, a završetak radova koji je prvobitno planiran da se desi do kraja 2022. godine prolongiran je zbog sanacije vodovodne i kanalizacione mreže.

"Radovi su malo duže trajali ali primarno zbog toga što smo se odlučili za rekonstrukciju te vodovodne i fekalne kanalizacione mreže koja je završena, malo je produžila radove ali dobili smo cjelokupno novu infrastrukturu uključujući vodovodnu i saobraćajnu", istakao je Asanović u emisiji Polis.


Foto: Printscreen

Trenutno se izvode radovi na sanaciji trotoarskih površina.

"Ono što bih apelovao na građane jeste da je dio radova odrađeno i postavljeni su zaštitni stubići za trotoare. Međutim, zaštitni stubići još uvijek nisu u potpunosti obezbijeđeni odnosno još uvijek nije naliven taj štampani beton pa je njih lako skloniti. Primijetili smo da dio građana njih poremeti i poruši, i onda izvođači ponovo moraju da ih vraćaju i nivelišu, a to je nešto što nam dodatno otežava poslove. Mislim da bi sa tom praksom trebali da prestanu", kazao je on.

Završetak radova očekuje se u drugoj polovini tekućeg mjeseca kada će se znati i ukupna vrijednost investicije.

"Mi očekujemo završetak investicije od nekog 20. do 25. januara. Nakon toga biće sagledana cjelokupna vrijednost investicije, jer je rađena u sklopu jednog velikog ugovora koji obuhvata rekonstrukciju postojećih ulica i odrađene su neke prelinearne procjene. Tačnu preciznu investicionu vrijednost samog tog zahvata ćemo tek znati nakon dostavljanja konačne situacije", kazao je Asanović.

U toku izvođenja projekta bilo je nerazumijevanja od strane građana koji žive u ovom dijelu grada, međutim kako zaključuje Asanović saobraćajnica je na dobrobit svih rekonstruisana čime je završen i najveći dio radova.

D.Č.