15-02-2023

Audicija „Crna Gora u ritmu Evrope“ 21. februara u Omladinskom klubu Budva

Audicija „Crna Gora u ritmu Evrope“ održaće se u utorak, 21. februara u 17 sati u Omladinskom klubu Budva.


Foto: Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade

Iz Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva pozvali su mlade uzrasta od 14 do 21 godine da se prijave za slanjem imena i prezimena, broja godina i grada iz kojeg se javljaju na instagram profil @rhythm_of _europe ili na Viber/Whatsapp broj +38269778778.

"Zadnjih 10 godina “Ritam Evrope” je najveći festival ovoga tipa u jugoistočnoj Evropi a ujedno i jedini koji je ekranizovan. Preko 150 diplomatskih posjeta ka gradovima Crne Gore, Srbije i ostalih gradova regiona je “Ritam Evrope” organizovao uz sve diplomatsko-bezbjednosne informacione segmente. Međunarodne posjete su jedna od zaštitnih i ključnih stvari “Ritma Evrope” ", naveli su oni.

Radio Televizija Crne Gore, Prva Srpska Televizija i Radio Televizija Republike Srpske su zajedničkim snagama sa kolegama iz drugih nacionalnih televizija Evrope napravile ovaj najveći televizijski festival pod imenom “Ritam Evrope”, a koji je podržan od strane Ambasadora 24 zemlje Evrope, Evropske unije, Australije i Izraela a to su: Švedska, Danska, Finska, Norveška, Francuska, Belgija, Španija, Portugal, Grčka, Kipar, Italija, Turska, Izrael, Azerbejdžan, Crna Gora, Australija, Bugarska, Hrvatska, Ukrajina, Slovačka, Austrija, Mađarska, Holandija, Rumunija, Malta, Bosna i Hercegovina.

Djeci i omladini učesnicima se dodjeljuju zemlje koje će predstavljati a pjevaju hitove sa Evrovizije, dok festival plaća sva prava i obaveze prema izvođačima sa Evrovizije.

"Festival “Ritam Evrope” kontinuirano postoji već 15 godina u zemljama regiona a poznatiji je i kao mala Evrovizija za djecu, što je prepoznato i od strane drugih zemalja Evrope poput Švedske, Slovačke, Kipra i drugih a koji će u skladu sa potrebama organizatora priključivati u projekat i festival djecu i omladinu svojih gradova i opština", kazali su u saopštenju.

Kako su napomenuli, “Ritam Evrope” će u 2023. godini prvi put internacionalizovati svoj televizijski prenos pa će se u jednom prenosu, po ugledu na veliku Evroviziju, djeca gradova Evrope takmičiti jedni protiv drugih u pjesmi i plesu, čemu će prethoditi niz televizijskih prenosa u vidu polufinala u tim zemljama.

"Pobjednik se odlučuje glasovim stručnog žirija “Ritma Evrope”, glasovima žirija gradova učesnika gde svaki grad dodjeljuje jednog člana žirija i SMS glasovima u sledećim procentima: 50% SMS glasovi, 25% glasovi stručnog žirija “Ritma Evrope”, 25% glasovi žirija gradova i opština učesnika. Priprema za televizijski prenos se odvija u dva velika bootcamp-a koji se događaju u produženim vikendima u Aprilu i Maju mesecu 2023. godine gdje sva djeca učesnici dolaze na jedno mesto i imaju vokalne probe i uvježbavanje koreografija za televizijski prenos koje su im dodijeljene od strane organizacije festivala “Ritam Evrope”. Bootcampovi će se organizovati na Cetinju, gradu domaćinu, odnosno pobjedniku iz prethodne sezone", zaključuje se u saopštenju.