07-06-2023

Baletska predstava “Mediteran” Muzičkog centra Crne Gore otvoriće u petak svečano Jadranski festival igre u Budvi

Premijernim izvođenjem baletske predstave “Mediteran”, Crnogorskog baletskog ansambla Muzičkog centra Crne Gore, u petak, 9. juna, sa početkom u 21 sat, na prostoru između crkava u Starom gradu, biće svečano otvoren Jadranski festival igre – Budva 2023. koji će trajati do 27. juna, saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva.


Foto: TO Budva

Kako su najavili, članice ansambla Ksenija Sinđić, Angela Mihova, Marija Boljević, Kristina Mrkić i Staša Šćepanović predstaviće se crnogorskoj publici drugom predstavom od kada je osnovan Baletski studio Muzičkog centra.

Koreografkinja baleta je Saša Evtimova, asistentkinja koregrafkinje Ksenija Sinđić, dok je video dizajn radio Siniša Radulović. Muziku za “Mediteran” komponovali su Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

"Već u subotu, 10. juna, u istom terminu i na istoj lokaciji, budvanska publika će moći da uživa u nesvakidašnjem muzičkom događaju – koncertu “Jugoslovenske filmske muzike”. Teme iz filmova: “Otpisani”, “Balkan Ekspres”, “Bolji život”, “Grlom u jagode” i mnogih drugih izvodiće, za ovu priliku posebno oformljeni, Jadranski revijski orkestar, kojim će dirigovati Fedor Vrtačnik. Solisti – Dado Topić, Jelena Gavrilović, Dušan Svilar i Zuzi Zu će se pobrinuti da se, bar na kratko, vratimo muzikom u neka lijepa vremena. Program “filmske muzičke večeri” će voditi poznata glumica Dragana Mićalović. Scenario je napisao Filip Rajković, dok je muzički urednik Milan Stupar", kazali su iz TO Budva.

Najljepši plesni pokreti i vrhunska muzika obilježiće jun u Budvi.

"Različiti umjetnički žanrovi poput baleta, opere, koncerta, umjetničke izložbe, predstave i stručnih predavanja biće sastavni dio programa prvog Jadranskog festivala igre koji za cilj ima prevazilaženje jezičkih barijera u doživljaju kulturnih sadržaja i uživanje u programima u periodu godine koji tek prethodi dolasku velikog broja turista", zaključili su u saopštenju.