25-05-2022

Banjević: Prvi letovi iz Kraljeva za Tivat očekuju se sredinom juna

Turistička organizacija opštine Tivat, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama Herceg Novog, Budve, Kotora i Bara, tradicionalno je predstavila svoju turističku ponudu na tržištu Srbije.

Banjević: Prvi letovi iz Kraljeva za Tivat očekuju se sredinom juna | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Direktorica TO Tivat Danica Banjević kazala je da je cilj i promocija novog leta Kraljevo -Tivat koji je najavljen za ovu turističku sezonu.

"Prvi letovi se očekuju sredinom juna, pa se nadamo da će značajan broj Kraljevčana posjetiti i Tivat i Crnu Goru tokom ove sezone. Ovdje smo da Kraljevčane upoznamo sa novitetima i sadržajima, sa bogatim programom kulturnih i zabavnih dešavanja koja smo pripremili tokom ovog ljeta, ali i cijenama u hotelskom i privatnom smještaju“, navela je Banjević.

Ona je dodala da je Tivat tokom prethodne godine posjetilo oko 29.000 turista sa ovog tržišta, što je dva procenta više u odnosu na isti period 2019. godine koja je bila rekordna kada je riječ o turizmu.

Turisti sa ovog tržišta su tom prilikom ostvarili nešto oko 293.000 noćenja, što je 14 odsto više u odnosu na 2019. godinu.

„Očekujemo da će Kraljevčani tradicionalno posjetiti Crnu Goru, a sve one ankete koje mi kao lokalne turističke organizacije realizujemo svake godine, govore da Crna Gora jeste omiljena destinacija turistima sa ovog tržišta, i nadamo se da će tako biti i ubuduće“, poručila je Banjević.

Potpredsjednik Opštine Tivat Vladimir Arsić naveo je da su prošle godine uspostavili saradnju sa Nišom i niškim okrugom, a da će ove godine i četiri regije ovog dijela Srbije povezati sa Tivtom, te da očekuju veliki broj Kraljevčana.


Foto: Mediabiro

„Nadamo se da će cijena karata tokom prvog leta biti takva da će avion pun sletjeti u Tivat. U Tivtu ima mjesta za svakoga, i za one sa dubljim, i sa plićim džepom, te ćemo zaista biti dobri domaćini. Ove godine ćemo Kraljevo povezati sa cijelim svijetom – sa tivatskog aerodroma leti se na više od 35 destinacija širom Evrope i Azije. Neka Tivat Kraljevčanima ovoga ljeta bude odskočna daska za svijet, a prethodno neka se u našem gradu odmore ili neka se u povratku sa putovanja ponovo vrate Tivtu“, kazao je Arsić, dodajući da se u Tivtu trenutno realizuju investicije u vrijednosti od preko milijardu eura.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić kazao je da je tokom ove promocije bilo riječi o mogućnosti da Kraljevčani posjete crnogorsko primorje, kao i mogućnosti da crnogorski građani posjete Kraljevo.

„Mi imamo značajne destinacije koje treba da posjete turisti iz Crne Gore. Pred naše planine Goč, otvoriće se i novi smještajni kapaciteti pa očekujemo da će veliki broj turista iz Crne Gore posjetiti Kraljevo i Matarušku i Bogutovačku banju. Razgovarali smo i o manifestacijama koje Kraljevo tradicionalno organizuje, te očekujem da će saradnja između turističkih organizacija opština na crnogorskom primorju i naše biti dugoročna i dvosmjerna“, poručio je Terzić.

Ljiljana Čukić iz NTO Crne Gore kazala je da je nosilac promocije u Kraljevu TO Tivta iz razloga što se sredinom juna otvara let Tivat - Kraljevo.

„Riječ je o zaista značajnoj avio-konekciji, kako za građane Srbije, tako i za građane Crne Gore, jer iz ovog dijela Srbije imamo veoma mnogo gostiju tokom sezone, a nadamo se da će se to produžiti i tokom cijele godine. Cijeneći tržište Srbije, mi svake godine u ovom periodu predstavljamo turističku ponudu za ljetnju sezonu po većim gradovima te zemlje, a ovogodišnja poruka je da se cijene u Crnoj Gori neće drastično mijenjati.“, najavila je Čukić.

Ona je dodala da je poruka i da u Crnoj Gori uvijek ima prostora da se otkriju nove ljepote, manifestacije, restorani, hoteli, dešavanja, nove rute nacionalnim parkovima, planinama i drugim predjelima koje ostavljaju bez daha.

Ana Mirosavljević iz TO Kraljevo izrazila je zadovoljstvo što je ta lokalna turistička organizacija domaćin organizacijama sa primorja Crne Gore.

„Grad Kraljevo i TO Kraljevo su prošle godine predstavili turističke potencijale Kraljeva u Baru i Podgorici, što je bilo vrlo zapaženo. Ove godine planiramo da posjetimo cijelo crnogorsko primorje i predstavimo naše potencijale, jer Kraljevo ima mnogo toga da ponudi“, navela je Mirosavljević.

Ona je istakla da je Kraljevo grad koji se razvija i u smjeru seoskog turizma, bogat je rijekama, prirodnim ljepotama, ali i različitim sadržajima poput osam otvorenih bazena, i banja koje liječe neplodnost i bolesti nervnog sistema.

„Nadam se da će Kraljevo biti Srbija u malom, što je i naš slogan po kojem smo prepoznatljivi na našim promocijama. Kraljevo i crnogorsko primorje zaista imaju razloga za saradnju, jer Crna Gora ima more, a mi sve osim mora. Nadam se da će ta saradnja u budućnosti biti još uspješnija“, saopštila je Mirosavljević.

Radmilo Jovanović iz Turističke agencije Kondor istakao je da je potražanja za crnogorskim primorjem ove godine veća nego što je uobičajeno.

„Što se tiče prošle godine, najviše je bilo interesovanja za crnogorsko primorje i najviše su putovali za Budvu, Sutomore, Tivat i Herceg Novi“, zaključio je Jovanović.

(Mediabiro)