21-05-2023

Bečić: Na izborima 11. juna građanima ćemo vratiti državu

Na izborima 11. juna građanima ćemo vratiti državu, jer mnogi su pomislili da je moguće da država ne bude država, nego klan, poručio je nosilac liste „Aleksa i Dritan - HRABRO se broji!”, Aleksa Bečić.


Foto: Izborna lista „Aleksa i Dritan - HRABRO se broji!”

On je kazao da su u koaliciji koju predvodi odlučni i riješeni u namjeri da se obračunaju sa mafijom.

"Znamo da je to opasna borba koja zahtijeva hrabre i odlučne ljude. Znamo da u toj borbi mafija mora da ostane sama, a mi udruženi svim snagama da se borimo protiv nje. Zato smo stali rame uz rame, timski i solidarno da se izborimo za bolje i pravednije društvo. Naša borba može biti uspješna samo ako budemo tu, jedni za druge, u svakom trenutku i na svakom mjestu. Sva pitanja „ili – ili“ samo su produžena ruka bivše vlasti i služe za sijanje straha i manipulaciju. Srećom, takvu politiku smo porazili i serijski poražavali u prethodne dvije godine", naveo je Bečić.

Izrazi je zabrinutost zbog toga što su se, kako je rekao, tokom proteklih decenija u brojne pore našeg društva infiltrirali različiti oblici kriminalnog djelovanja.

"Njihova mreža, za to vrijeme, proširila se cijelom državom i uzrokovala siromaštvo, bijedu i nemoć između kojih smo mi, obični građani, bili primorani da tavorimo toliki niz godina. Vi ste mi svjedoci da je tako bilo", dodao je.

Bečić poručuje da se stvara ambijent "u kom ćemo se kao jedan, hrabro i odlučno, suočiti i obračunati sa tom pošasti".

"Jer je to korov koji ometa razvoj našeg državnog vrta. Jer u korovu uspijevaju jedino štetočine. Stoga vas pozivam da, zajedno, uredimo naš vrt. Kada pobijedimo na predstojećim parlamentarnim izborima, prebrojaćemo svaki krtičnjak u našem dvorištu i otkloniti ih jedan po jedan. Tako se voli svoja zemlja. Tako se o njoj brine i tako se ona gradi."

Za to je, kako dodaje, potrebna hrabrost.

"Najhrabriji među nama treba da uliju nadu i inspiraciju svima onima koji se još uvijek plaše da se uhvate u koštac sa štetočinama. Neka ta hrabrost bude temelj na kojem ćemo graditi bolju i svjetliju budućnosti. Dio smo već postigli, ali samo zajedno možemo prevazići i ostale prepreke i izboriti se za promjene koje priželjkujemo i zaslužujemo", poručio je Bečić.

Uputio je poziv da se hrabro iskoriste dani do 11. juna.

"Da budemo hrabri, da odbacimo egoizam, zaboravimo na svađe i prepirke, da se ne odričemo nikoga od nas, jer svi su nam potrebni kako bismo se posvetili zajedničkom cilju. Jedino zajedno učinićemo da mafija ostane sama."

Prema njegovim riječima, mafija direktno onemogućava prosperitet i bolji život. Kako je ocijenio, "dok mi gradimo, oni ruše".

"Želim da svoj politički amgažman usmjerim na poboljšanje života građana i znam da je prvi korak borba protiv mafije. Pred sobom imam sliku Crne Gore kao sigurne i uređene kuće, koju udruženi i uz dogovor gradimo i svakog dana unapređujemo. Toj slici ja vjerujem. A vi?", zaključio je Bečić.