02-04-2023

Bečić: Raduj se narode Crne Gore! Gotovo je!

Završena je jedna diktatorska era i politička karijera koja je trajala 35 godina. Ovo nije samo običan dan, već istorijski dan, dan kada smo kao jedan tim i jedna država odlučili da slavimo slobodu, poručio je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.


Foto: DCG

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Kada se, kao neko ko se od svojih najmlađih dana borio protiv režima, osvrnem unazad, vidim decenije borbe, decenije tuge, decenije patnje, koje je naš narod pretrpio.

I kada se sjetim svih tih trenutaka, sjetim se i svih ljudi koji su u tome učestvovali - onih koji su dali svoje živote, onih koji su dali svoju slobodu, onih koji su prebijeni, politički hapšeni, onih koji su prognani i ostavljeni bez posla.

Ovo veče je trijumf tih ljudi.

Njihova žrtva je naša inspiracija, njihova hrabrost je naša snaga, a njihovo nasljeđe je naša obaveza. Vrijeme je da se sjetimo njih koji su sanjali ovaj dan, ali nijesu doživjeli da ga vide.

Zato nijedan teret nije pretežak, nijedan diktator nije prejak, kad je iskrena i bezrezervna podrška Demokrata i onih koji su sanjali slobodu.

Dokazali smo da smo spremni da žrtvujemo sve što imamo, znajući da su male naše žrtve u odnosu na veliku i vječnu slobodu Crne Gore. Ali ujedno i znamo da oni koji bi trebali to najviše cijeniti, obično to ne učine.

Zato ponavljam da su ovi izbori uspješno završeni, da je dikator pobijeđen, ali borba za bolju budućnost Crne Gore se nastavlja samo sa ljudima koji žrtvu znaju cijeniti, a slobodu slaviti.

Raduj se Crna Goro svih vjera i nacija, jer su tvoji građani dobili mlade lidere koji će služiti tebi, i nikada više nećeš morati da se braniš od svojih predstavnika, podjela, mržnje i ekstremizma.

Pobjeda Jakova Milatovića je temelj našeg pomirenja, napretka i evropske budućnosti. Sada je vrijeme da narod vječno vlada, a Crna Gora da vječno živi!

Zaklinjem se da ću uvijek biti vjeran ovom danu, ovom trenutku i ovoj slobodi.

Časti mi.