21-11-2018

Bečić: Raduje me što Opština Budva služi za primjer drugim opštinama

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u ime Demokrata i u svoje ime građankama i građanima Budve je čestitao 22. novembar, Dan opštine Budva.

Bečić: Raduje me što Opština Budva služi za primjer drugim opštinama | Radio Televizija Budva

"Kao i sve u Crnoj Gori, raduje me što mogu da konstatujem da se Budva u posljednje vrijeme razvija kao nikada do sada i da je godina na izmaku za Budvu bila jedna od najuspješnijih, ako ne i najuspješnija. Vraćanjem duga od 25 miliona eura, a da se pritom ne zaduži ni cent, svom stanovništvu je dala dragocjeno osjećanje sigurnosti da se Budvom rukovodi na odgovoran i domaćinski način, vođenjem računa o opštem interesu.

Uvjeren sam da za stanovništvo jedne opštine nema bolje čestitke povodom Dana opštine od saznanja da je Budva sada stabilna i konsolidovana opština.

Kada se u jednoj opštini vrijedno radi, to vide svi. Vide i građanke i građani te opštine, ali to se vidi i van Crne Gore. Stoga ne čudi što je način funkcionisanja Opštine Budva od strane Svjetske banke označen kao primjer za sve opštine u regionu.

Sa željom da Budva nastavi da bude opština koja će služiti za primjer i drugim opštinama, kako u državi, tako i u regionu, još jednom vam od srca čestitam Dan opštine Budva", zaključio je Bečić.