04-11-2021

Begović i Božović čestitali džiu džica reprezentativcima na postignutom uspjehu u Abu Dabiju

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, i vršiteljka dužnosti pomoćnice direktora Uprave, Ksenija Božović, uputili su najiskrenije čestitke u ime Uprave za sport i mlade i u svoje lično ime džiu-džicu reprezentativcima koji su na Svjetskom prvenstvu u ovoj sportskoj disciplini osvojili čak osam medalja.

Begović i Božović čestitali džiu džica reprezentativcima na postignutom uspjehu u Abu Dabiju | Radio Televizija Budva

Podsjećamo da je na Svjetskom prvenstvu u džiu džici koje se održava u Abu Dabiju zlatnu medalju u duo miks šou osvojio je par Stefan Vukotić i Lidija Caković u seniorskoj konkurenciji, dok su u istoj konkurenciji srebrni bili Vuk Dragutinović i Aleksandra Popović. Srebrnu medalju osvojila je i kadetkinja Elena Stojanović u borbama do 57 kilograma, dok su bronzani u borbama bili kadeti Filip Popović (do 73) i Stefan Ćorović (do 42), junior Luka Trninić (do 66), mlađa seniorka Anđela Vukčević (preko 70) i seniorski duo klasik sistem Stefan Vukotić i Filip Pešić.

"Osam medalja samo u toku prvog dana takmičenja je zaista izvanredan uspjeh. Svim sportistima, onima koji se sportom bave profesionalno kao i onima koji tek počinju da se bave sportom, želimo da poručimo da smo ponosni na njih i da nastave da se bave onim što vole, a mi smo tu da ih podržimo i da im omogućimo da nesmetano funkcionišu u sportskom sistemu Crne Gore", kazali su Begović i Božović.