05-02-2024

Besplatna dvodnevna obuka za mlade u Budvi

U Budvi će se u periodu od 10 - 11. februara 2024. održati deveta besplatna dvodvnevna obuka "Od CV-a do posla" za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog.


Foto: Društvo za kulturni razvoj "Bauo"

Društvo za kulturni razvoj "Bauo" poziva mlade koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na devetu besplatnu dvodnevnu obuku „Od CV-a do posla“.

Obuka je namijenjena, prije svega, onim pojedincima/kama koji/e žele da poboljšaju svoje šanse za zapošljavanje i uspješno se snađu u lavirintu tržišta rada. Ona pruža jasan i sveobuhvatan pregled osnovnih koraka i vještina potrebnih za efikasnu potragu za poslom u savremenom kontekstu.

Polaznici/e će naučiti kako da kreiraju što kvalitetniju biografiju za posao i CV, koji najbolje ističu njihove kvalifikacije. Tokom ova dva dana takođe će se baviti praktičnim vještinama korisnim tokom intervjua za posao, uključujući i to kako se pripremiti za razgovor, pravilno odgovarati na pitanja i ostaviti dobar utisak na poslodavca.

Obuku vodi Sonja Radović, psihološkinja i ekonomistkinja, savjetnica transakcione analize, sa višegodišnjim iskustvom u domenu formalnog i neformalnog obrazovanja, psihološkinja u JU Druga osnovna škola u Budvi.

Obuku organizuje NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ tokom vikenda (10. i 11. februar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Obuka, kao i projekat u cjelosti, namijenjen je prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog, te je definisano da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Svi učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj (subota, 10. februar) i obroke u Budvi tokom oba dana.

Svi polaznici/e obuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza u TQ Plazi, kao i besplatne radne materijale.

Svi/e zainteresovani/e mogu stupiti u kontakt i prijaviti se putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno putem e-mail adrese organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi (npr. CV, biografija, portfolio, neki relevantan internet link ili slično) – do četvrtka, 8. februara 2024. godine u 18.00h.

Napominjemo da je maksimalan broj učesnika/ca po obuci 10 i da je u pitanju deveta od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog.

Detaljnije o obukama, kao i o projektu „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, možete se informisati putem vebsajta organizatora.