22-03-2024

Bez 12. sjednice SO Budva u predviđenom terminu; Jovanović: Dalje održavanje dogovorićemo na večerašnjem kolegijumu

Iako je za 16h bio najavljen početak 12. sjednice SO Budva, predsjednik lokalnog parlamenta Nikola Jovanović je kazao da će nakon kolegijuma koji je zakazao za 20h biti poznato da li će sjednica i kada biti održana.


Foto: portal RTV Budva

Kako je Jovanović kazao, na sjednicu kolegijuma pozvani su predstavnici svih političkih partija u SO Budva.

„Na toj sjednici kolegijuma dogovorićemo dalje održavanja. Ja očekujem da se sjednica nastavi noćas nakon rješavanja određenih tehničkih pitanja. Rok za odlučivanje Skupštine je nedjelja u ponoć, tako da lokalni parlament ima rok do tada kad može da usvoji Strateški plan i donese određenu odluku vezano za status predsjednika Opštine. Ukoliko se to ne desi, onda će Vlada ispoštovati ono što je već najavila, a to je vjerovatno raspuštanje lokalnog parlamenta i zakazivanje datuma održavanja lokalnih izbora“, kazao je Jovanović.


Foto: Printscreen/Služba SO Budva

Govoreći o eventualnom nastavku 12. sjednice, predsjednik lokalnog parlamenta je naveo da po Poslovniku i Statutu nije moguće održavanje elektronskih sjednica.

On je kazao da ako 12. sjednica ne bude održana, novoizabrana potpredsjednica Opštine Budva, Jasna Dokić neće moći da stupi na dužnost, jer će Vlada hitno reagovati.

"Hipotetički, može da se desi da samo tih par dana bude u tom svojstvu. Ako uzmemo u obzir da su u pitanju neradni dani pred nama, odluka je potpuno besmislena. Potrebno je da se ispune sva tri kumulativna uslova Vlade da bi lokalni parlament izbjegao raspuštanje, a vlast nastavila da funkcioniše", poručio je Jovanović.