09-02-2024

Bezbjednost u ulici Bjelaštica ugrožena i nakon rekonstrukcije

Sekretarijat za investicije i Sekretarijat za komunalno stambene poslove Opštine Budva su u maju 2023. završili sa radovima na rekonstrukciji saobraćajnice Bjelaštica u naselju Velji Vinogradi.

Bezbjednost u ulici Bjelaštica ugrožena i nakon rekonstrukcije | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva RTV Budva

Međutim, stanovnici pomenutog naselja se i nakon kompletnog renoviranja ulice svakodnevno suočavaju sa problemima u ovom dijelu grada.

Kako su kazali za Polis, građani se ne osjećaju bezbjedno. Naime, ovo je jedna od najfrekventnijih ulica u gradu, a problem predstavljaju nesavjesni vozači, atmosferske kanalizacije, kao i nedostatak stubića i usporivača brzine.

„Problemi su razni, počevši od nepropisnog parkiranja. Zovemo i komunalnu i pauk službu, i oni izlaze u susret, ali to nije dovoljno”, ističe jedan od stanovnika ovog naselja.

Kako dalje navode, najveći problem predstavlja bezbjednost djece, jer se u blizini nalaze i osnovna škola i vrtić. Stoga, ova ulica mora biti prohodna, a to nije slučaj već duži niz godina. Nagomilani problemi prisutni su i ljeti i zimi.

„Zimi je nekada i gore, jer je manji protok saobraćaja pa vozači nekontronlisano voze velikom brzinom”, objašnjavaju stanovnici.

Prije rekonstrukcije ove ulice postojala su tri usporivača brzine, kao i podignuti trotoari, te su pješaci bili donekle bezbjedni. Iz nadležnog Sekretarijata za komunalno stambene poslove Opštine Budva su za TV Budva saopštili da će se pomenuti problemi u ulici Bjelaštica riješiti čim bude usvojen projekat saobraćajne regulacije za ovaj dio grada.