17-05-2023

Boćarski memorijalni turnir „Budva 2023.” dokaz da je Budva centar turizma, kulture i sporta

Proteklog vikenda u Budvi i Tivtu održan je drugi po redu Međunarodni memorijalni boćarski turnir "Budva 2023.", koji je okupio veliki broj vrhunskih takmičara iz Crne Gore, regiona i Evrope.

Boćarski memorijalni turnir „Budva 2023.” dokaz da je Budva centar turizma, kulture i sporta | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

U organizaciji boćarskog kluba Maini uspješno je završen drugi po redu Međunarodni boćarski turnir "Budva 2023.".

Iz budvanskog kluba istakli su da im pričinjava veliku čast činjenica da je u naš grad došao veliki broj osvajača evropskih i svjetskih medalja.

"Ovdje je sami krem regionalnog boćanja trenutno iz prostog razloga što imamo barem pola osvajača evropskih i svjetskih medalja od igrača koji se takmiče. Tu imamo trenutno igrače iz Turske, Srbije, SLovenije, Bosne i omladinske reprezentacije Crne Gore, tako da mislim da je ovo jedan pravi festival sporta u našem gradu", kazao je predsjednik BK "Maini", Mirko Božović.

"Dosta je došlo ljudi sa strane, iz Dubrovnika ljudi, iz Pelješca prijatelji koji su došli da gledaju, ne da budu učesnici turnira nego da budu naši gosti i to nam stvarno daje vjetar u leđa da se nastavi sa ovakvim načinom organizacije", kazao je Nenad Ranković iz BK "Maini".

Ovakvi turniri značajni su iz više razloga, kao što je promocija sportske tardicije u našem gradu, okupljanje vrhunskih sportista tokom cijele godine i Opština Budva će uvijek podržati ovaj i slične turnire koji promovišu zdrave stilove života, kazao je Polis predsjednik SO Budva Nikola Jovanović.

"Ovaj turnir je nama posebno važan jer evocira uspomene na tragično preminule sportiste, koji su utemeljivači modernog boćarskog sporta u Budvi, tako da nam je veliko zadovoljstvo što smo kao Opština Budva mogli da pomognemo i uvijek ćemo pomoći boćarskom sportu, ali i svim drugim disciplinama koje promovišu prije svega zdrave stilove života, a ztim grad i našu turističku ponudu na najbolji mogući način", kazao je Joavnaović.

Budva je još jednom dokazala da je centar kulture, turizma i sportskih dešavanja, a prije svega sjajan domaćin i organizator turnira u sportu koji je nastao prije više od 2.000 godina, naglasio je konzul republike Srbije, Mićo Rogović.

Na drugom Međunarodnom memorijalnom boćarskom turniru "Budva 2023." u konkurenciji parova prvo mjesto zauzeli su Ćubela i Kolobarić, dok je najbolji u disciplini brzinsko izbijanje bio Milićević.