11-02-2021

Bogdanović: Odbijamo tvrdnje Katnića i specijalne fabrike laži, optužbe su fantazija odlazećeg tužioca

Sa indignacijom odbijamo tvrdnje i konstrukcije glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića, i njegovog aparata nadaleko poznatog kao specijalna fabrika laži, saopštio je danas Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore.


Foto: Vijesti

Katnić je ranije danas kazao da je na proširenoj sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva, na kojoj se raspravljalo o najavljenim izmjenama Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, izjavio da je spreman da podnese ostavku, u slučaju da podnosioci inicijative za donošenje ovih zakona odustanu od iste, i da se obavežu da istu neće podnositi do isteka mandata ovog skupštinskog saziva.

Katnić je takođe kazao da je 10.februara 2021.godine, službeno razgovarao sa predsjednikom Vlade Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem koji ga je kako Katnić tvrdi, obavijestio da bi, u slučaju podnošenja njegove ostavke, poslanici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA odustali od predloga za izmjenu Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu",

"U pitanju su izmišljene i krajne prizemne optužbe koje nemaju nikakvog uporišta u stvarnosti i predstavljaju vjerovatno samo jednu u nizu javnosti poznatih fantazija odlazećeg specijalnog državnog tužioca. Nikada i niko iz Demokratske Crne Gore nije trgovao niti se igrao sa zakonima ove države. Pred nama su reforme pravosuđa koje počinju organizacionim i kadrovskim promjenama i koje će eliminisati kočničare na našem putu ka EU, koji nema alternativu", istakao je Bogdanović.

On je dodao da ponuda ostavke u zamjenu za povlačenje reformskih izmjena zakona, predstavlja klasičnu trgovinu.

"Očito da Katnić dolazi iz neke druge stvarnosti u kojoj se može trgovati sa sudbinom države ili građana, ali sa Demokratama nema trgovine, niti je kada bilo niti će je ikada biti. Reforme u tužilaštvu će se sprovesti, a ostavka personifikacije neprofesionalnosti ovog organa ih neće zaustaviti. Neće i ne može pravosuđe ove zemlje zavisiti od Milivoja Katnića ili bilo kog pojedinca. Crna Gora gradi institucije koje će se beskompromisno boriti protiv svih oblika korupcije i kriminala. Zato je neophodno da Milivoje Katnić odmah i bezuslovno ode", poručio je Bogdanović.


(Vijesti)