01-04-2018

Bojanić: Crna Gora mora osloboditi svoje intitucije

Crna Gora mora osloboditi svoje intitucije, poručio je predsjednički kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić i kazao da se mora spriječiti da institucije rade za pojedince.

Bojanić: Crna Gora mora osloboditi svoje intitucije | Radio Televizija Budva

Bojanić je na izbornoj konvenciji održanoj sinoć u Budvi kazao da će biti predsjednik koji će znati da primi svakog građanina i da sve učini za njega.

"Da podržim pojedinca kojem je sistem napravio problem ili ga nije uvažio. To sam radio i radiću, i tjeraću do kraja, kao i predsjednika Skupštine u slučaju Ramada. Neće više moći da se laže sudovima“, poručio je Bojanić, saopšteno je iz njegovog izbornog štaba.

On je dodao da Budva dobro zna šta je radila njena prethodna vlast "kako su pojednici punili džepove nauštrb građana".

"Budva se takve vlasti oslobodila i treba da pomogne Crnoj Gori da se od takve vlasti oslobodi. Pomozite meni da zajedno oslobodimo svaki pedalj Crne Gore od takvih. Da im više nikad ne padne na pamet da uzmu bilo šta tuđe, jer samo vrijedan rad i trud mogu da donose novac“, istakao je Bojanić.

On je naglasio da je njegova borba borba za mlade da ne napuštaju Crnu Goru već da u njoj žive dostojanstven život.

Bojanić je rekao da će predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, iako, kako je kazao, izbjegava da se pojavi na političkim debatama na Javnom servisu morati da se suoči jednog dana sa građanima i kaže im šta je radio svih godina.

Bojanić je naveo da nije imao dilemu da li da se prihvati predsjedničke kandidature jer želi da u prošlost pošalje Đukanovića i njegov način vladavine.

„Znamo da je zarobio institucije. Znamo da je sve stavio u svoju funkciju, svu državnu administraciju. Znamo da koristi sve državne resurse. Međutim, malo mu je. Neće moći da pobijedi u ovoj kampanji, pored svega doživjeće poraz. Potući ćemo ga do nogu i neće znati šta ga je snašlo“, rekao je Bojanić.

Predsjednik Opštine Budve Dragan Krapović kazao je da je je Bojaniću u fokusu spriječavanje pljačke preostalog blaga Crne Gore.

U svim poharama Budve, kazao je Krapović, učestvovao je i Milo Đukanović.