01-02-2021

Bokseri Budve nižu evropska priznanja, klubu dolazi da oda počast i predsjednik AIBA-e

Budva ima dva evropska bokserska prvaka, ima i dvije bronze sa posljednjeg Evropskog prvenstva za mlade u tom gradu. Bokserski klub Budva ima ekipu, priznanja i medalje, jer su i Bojana Gojković i Petar Liješević zvanično najbolji mladi bokseri Evrope, ali klub nastavlja da pomjera granice.


Foto: BK Budva

Budva će od 16. do 22. februara biti organizator jubilarnog 30. Jadranskog bisera, koji više neće biti revija, već jedan od najprestižnijih turnira. I to u svijetu!

Na više do pola mjeseca do početka, broj prijava je premašio sva očekivanja, jer su ih poslale dvije najveće boskerske evropske sile - Rusija i Ukrajina.

Podatak da je Budva bila domaćin najbolje organizovanog Evropskog prvenstva u novembru prošle godine, dobio je potvrdu u ponovno odobrenoj kandidaturi i domaćinstvu u kojem je na glasanju u Evropskoj bokserskoj konfederaciji (EUBC), pobijedila kandidaturu Istanbula odnosom glasova 7:3, uz jedan uzdržani glas.

- Ne samo evropske sile, prijavu za Jadranski biser poslala je i najuspješnija ekipa posljednjih OI, Uzbekistan, tu su i Francuska, Indija, Bugarska, Češka, Finska... Za sada 12 zemalja - objasnio je selektor crnogorskog nacionalnog tima, Boško Drašković.

A trener BK Budva i pomoćni trener u selekciji Nikola Ružić, očekuje da će turnir u Budvi biti odlična provjera pred Svjetsko prvenstvo koje će se u aprilu održati u Poljskoj.

- Specijalni gost na turniru biće gospodin Umar Kremljov, predsjednik svjetske bokserske asocijacije AIBA, koji će u Budvi uručiti dragocjenu opremu svim bokserskim savezima Balkana. Mi smo toliko dobro organizovali Evropsko prvenstvo da nije zabilježen nijedan slučaj inficiranja korona virusom, pa su neke selekcije, koje su zbog starha od pandemije odustale od dolaska na šampionat u novembru, sada poslali prijave za 30. Jadranski biser - ne bez ponosa je naglasio Ružić.

Osim Gojković i Liješevića, bronze iz njegovog kluba na EP u Budvi osvojli su Miloš Krasnići i Nina Radenović.

- Na turniru u Budvi imaće prave provjere, pošto su se prijavili brojni osvajači medalja sa prvenstava Evrope i Azije. Mi smo sigurni da ćemo opet biti jednako dobar domaćin, jer pošto je Aleksandar Klemenko preuzeo naš nacionalni - Boskerski savez, za presjedniak BK Budva imenovan je ekonomista i uspješni privrednik, Davor Dokić - zaključio je Ružić.


(Vijesti)