05-08-2020

Booking otpušta 25 odsto radne snage

Booking Holdings planira da otpusti 25 odsto svoje ukupne radne snage kao rezultat pada potražnje za putovanjima uslijed pandemije Covid-19.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Predložena otpuštanja otprilike 4.000 zaposlenika u jedinici Booking.com, započeće u septembru nakon što završe savjetovanje sa "radničkim vijećima", predstavnicima zaposlenih i drugim relevantnim organizacijama.

"Kriza Covid-19 devastirala je putničku industriju, a mi i dalje osjećamo uticaj jer se obim putovanja i dalje znatno smanjuje", navode iz Bookinga.

Dodaju da, iako su učinili mnogo kako bi spasili što više radnih mjesta, vjeruju da moraju restrukturirati organizaciju.

Konglomerat posjeduje brojne web stranice koje su pogođene padom putovanja, uključujući Booking.com, Kayak, Priceline i OpenTable.

Sa manje ljudi koji putuju, Booking je najnovija firma koja smanjuje obim posla. Airbnb i TripAdvisor smanjili su broj zaposlenih za 25 odsto u proljeće, a izvršni direktor Expedija Peter Kern nedavno je rekao da je drugi kvartal 2020. godine predstavljao vjerovatno najgori kvartal koji je turistička industrija imala u modernoj istoriji.


Izvor: Biznis.info