29-05-2017

Božena Jelušić na čelu budvanskog odbora pokreta URA

Na lokalnoj konvenciji budvanskog odbora Građanskog pokreta URA, za predsjednicu odbora izabrana je profesorica književnosti i odbornica u Skupštini Opštine Budva, Božena Jelušić.

Božena Jelušić na čelu budvanskog odbora pokreta URA | Radio Televizija Budva

Božena Jelušić je autorka više knjiga, studija i eseja iz oblasti književnosti, filma i sociologije grada. Od diplomiranja 1980. godine, radi kao profesorica književnosti i medijske pismenosti u gimnaziji „Danilo Kiš“ u Budvi. Dobitnica je najviše crnogorske nagrade u oblasti obrazovanja „Oktoih“ (2000). U periodu od 2015. godine do 2017. godine, obavljala je funkciju potpredsjednice Građanskog pokreta URA.

U tom odboru su istakli da će ubrzo objaviti termine za susrete sa građanima, u prostorijama budvanskog odbora pokreta URA, kako bi “saslušali njihove potrebe i problem, te uticali na uspostavljanje i održavanje kursa politike koji je građanima predstavljen kroz predizborni program”.

Profesorica Jelušić istakla je da je URA, kao jedan od vodećih subjekata koji je doprinio formiranju budvanske vlasti, svojim “nedvosmislenim stavovima i opredjeljenjima, iako često meta antagonizama predizbornih obećanja sa jedne i odgovornosti javne funkcije sa druge strane, pokazala principijelnost i odanost socijalnim, ekonomskim, političkim i svakim drugim ciljevima postavljenim predizbornim programom”.

“Svojim budućim djelovanjem, bićemo katalizator promjena i glas građana za solidarniju, vrijednosno kvalitetniju, pravedniju i napredniju lokalnu samoupravu”, istakla je Jelušić.

Za potpredsjednike odbora izabrani su mr Boban Zuber i mr Milijana Vukotić - Jelušić, kao i članovi Opštinskog odbora: Dejan Mijović (dipl. ecc), Radosav Tomović (građevinski tehničar), Marko Đurić (dipl.ecc), Ranko Vukotić (dipl. ecc), Miljan Samardžić (preduzetnik), Miloš Albijanić (tehničar prodaje), Ksenja Vukadinović (studentkinja), Vukosava Bukilić (farmaceutski tehničar), Vukan Tomović (električar), Ljiljana Samardžić (turistički tehničar) i Božidar Banović (preduzetnik).

Trećoj izbornoj konvenciji prisustvovao je predsjednik pokreta URA mr Dritan Abazović, potpredsjednik Neđeljko Rudović, izvršni direktor Zoran Mikić, kao i predsjednik cetinskog odbora Filip Adžić.