06-08-2020

Božović i Pejović: U Budvanskoj rivijeri neviđeni primjeri političkog revanšizma uz zloupotrebe resursa prostorija

Nikola Božović, kandidat za odbornika sa liste "Dragan Krapović - Demokrate - Budva je naša nacija" , na današnjoj pres konferenciji Demokrata, upoznao je javnost sa, kako je istakao, sa do sada neviđenim primjerom političkog revanšizma i obračuna sa ljudima koji samo drugačije misle i imaju svoje mišljenje. U tom kontekstu govorio je o Hotelskoj grupi "Budvanska rivijera" navevši da mu u tom preduzeću nije produžen ugovor o radu na određeno vrijeme.



O "Budvanskoj rivijeri" govorio je i lider budvanskih Demokrata Mijomir Pejović i ukazao je na, kako je rekao, zloupotrebe resursa prostorija ove hotelske grupe koje se, smatra on, posljednjih mjeseci koriste za potrebe jedne partije.

"Do 31.07. sam bio zaposlen u Hotelskoj grupi "Budvanska rivijera" u za sad većinskom vlasništvu države što znači svih nas. Tog dana mi je isticao ugovor o radu na određeno vrijeme koji mi je bio više puta produžavan do tada. Obavješten sam da mi neće biti produžen ugovor bez ijednog valjanog pismenog ili usmenog obrazloženja. Obavljao sam svoje radne zadatke odgovorno i pošteno bez ijedne primjedbe, opomene ili povrede radne obaveze u pismenoj ili usmenoj formi. Šest dana poslije objavljivanja liste Demokrata na lokalnom nivou, meni nije produžen ugovor o radu. Zanimljivo zar ne?" , istakao je Božović.

Kako je naveo, na čelu Hotelske grupe nalazi se Katarina Kažanegra, funkcioner DPS-a i takođe kandidat za odbornika sa liste te stranke. On se pita da li je, u doba epidemije korona virusa i do sada nezapamćenog ekonomskog kolapsa koji je napravljen i koji je najvljen posebno u oblasti turizma, pošteno i moralno ne produžiti ugovor.

"Nego o vama ne govori samo to. O vama govori zloupotreba hotelskih kapaciteta u svrhu jedne političke partije odnosno DPS-a i organizovanje njenih kleptokratskih planova koji traju nažalost već 30 godina. O vama i predsjeniku borda direktora gospodinu Radoviću govore i basnoslovne reprezentacije , rasipništvo, hotelski računi širom Evrope, dok se vaši zaposleni bore za egzistenciju sa platama koje primaju. O vama i vašim poslovnim partnerima govore ograde kojom ste zagradili plaže u Miločerskom parku i time onemogućili pristup plažama mještanima mjesta baš iz kojeg vi dolazite, već oni moraju sa malom djecom da preskaču ograde da bi imali mjesto kraj mora koje im vjekovima pripada. Stidite li se ?", upitao je kandidat Demokrata.

Obraćajući se Kaženegri, Božović je poručio da partija kojoj pripada za razliku od DPS-a gradi mostove saradnje suživota i razumjevanja.

"O vama govore i sve malverzacije sa hotelom "Kristal rivijera" u Petrovcu koji je naružio sliku i krajnje devastirao jedno malo primorskog mjesto. O vama govori i hotel "Piva" koji ste kupili pa prodali i naravno u tom poslu izgubili. O vama i vašim prethodnicima, idolima i mentorima koje sad predsatavljate i oponašate govore hotel “As” u Perazića do, hotel "Avala" u Budvi, bečićki hoteli i mnogi propratni objekti i zemljišta prodati u bescjenje i sistematsko uništavanje jednog giganta kakav je bila "Budvanska rivijera". O vama govori još mnogo toga, a to će vrijeme pokazati", rekao je on.

Božović je naglasio da se dešava bezprizorno dijeljenje hotelske grupe, rasparčavanje njene imovine i to iz razloga da bi se, kako je kazao, lakše prodala odnosno poklonila strateškim partnerima sa preduslovom da su, smatra on, bliski kumovi, prijatelji ili donatori DPS-a.

"Imate li stida da tako hladnokrvno uništavate "Budvansku rivijeru" koju su generacije Budvana gradile i u kojoj su generacije radile i pazili njenu imovinu da bi je ostavili svojim potomcima?", pita kandidat za odbornika sa liste Demokrata.

On je Kažanegri poručio da je bolje da su se u "Budvanskoj rivijeri" pozabavili punjenjem kapaciteta i trudom da spasiti što se može spasiti, a ne da, kako smatra, korona virus koriste na perfidan način da bi od hotela napravili policijske i parapolicijske stanice i štabove DPS-a.

"Pozivam sve da ne dozvole da vas ovakva ili slična gospoda uplaše, ucjene ili obezhrabre njihovim prljavim mehanizmima već da izaberu put slobode. Jer ako sam ja žrtva političkog revanšizma, ili je ovo cjena koju sam morao platiti za slobodu i bolje mjesto za život, smatram da tu cjenu nisam ni platio. Pozivam sve mlade da ne odlaze iz naše zemlje i ne vode se parolom svi su isti, već da se udruže i da zajedno mjenjaju ovo društvo, ovaj grad i ovu državu na bolje. Ne pristajte na ucjene, ne trgujte sa budućnošću, gradimo bolje društvo zajedno jer to je dug prema našim predcima i obaveza prema našim potomcima. Politički kraj vam je blizu. Živjela naša slobodna Budva i živjela naša jedina domovina Crna Gora", zaključio je Božović.

Pejović: Prostorije "Budvanske rivijere" bjesomučno se koriste za potrebe jedne partije

Mijomir Pejović, lider budvanskih Demokrata i kandidat za odbornika sa liste "Dragan Krapović - Demokrate - Budva je naša nacija" osvrnuo se na njegovu skorašnju prijavu ASK-u koja se tiče, kako je rekao, nezakonite zloupotrebe resursa prostorija u vlasništvu "Budvanske rivijere". Te prostorije se, naveo je on, posljednjih mjeseci bjesomučno koriste za potrebe jedne partije.

"Naprosto je nevjerovatno da još uvijek do dana današnjeg nisam dobio nikakav odgovor vezan za te zloupotrebe. Ukoliko novoizabrana direktorka Agencije za sprječavanje korupcije ima namjeru da tu vrstu odgvoora pripremi za poslije izbora onda je potpuno jasno da je ona još jedan instrument na čelu Agencije i da one kozmetičke promjene koje svi vidimo, a na koje je u dijelu ASK-a ukazivala i Evropska unija, samo potvrđuju istinitost navoda", istakao je Pejović.

On je naveo da je AKS-u danas poslao još jednu prijavu.

"Naime odbornica Demokratske partije socijalista Snežana Kuč već duže od 30 dana obavlja funkciju i odbornika i takozvanog koordinatora u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu gdje je na sebe preuzela sve ingerencije koje u normalnim okolnostima jedan sekretar može da ima. Evo, ovo će biti test možda i za novoizabranu direktoricu ASK-a da po preuzimanju dužnosti konkretno na djelu prikaže da li je privržena vladavini prava ili će nastaviti praksu svog prethodnika Radonjića sa selektivnom primjenom i zakona i propisa i svega toga."

U Budvi se, smatra on, u posljednja tri mjeseca desilo toliko nezakonitosti da to, kako kaže, čovjek ne može da pobroji.

"Ali, mi to pažljvo sve analiziramo, hronološki obrađujemo i siguran sam da će negdje s jeseni biti vjerovatno i jedna bijela knjiga napravljena sa svim zloupotrebama, sa svim kršenjima Statua, Poslovnika i zakona, i da će to biti jedno djelo koje će u budvanskim bibliotekama stojati za naredne decenije, kako bi svi oni koji budu hroničari jednog vremena mogli na licu mjesta da se uvjere šta se ovdje sve dešavalo. Naravno, sve to je uzalud. Mi znamo i sa terena, imamo informacije i iz njihovih izbornih štabova da oni sve ovo rade samo da bi iskoristili mogućnost da narednih godinu dana primaju platu, nakon što ih mi smijenimo od septembra mjeseca. Oni su svi svjesni svog političkog poraza, znaju da je njihov maksimum 11 odborničkih mandata i da ne mogu u narednih 20 dana nikakvim pritiscima i pozivanjima doći do 17. mandata. To je naprosto činjenica i ja ih pozivam da se što prije suoče sa realnošću da građani Budve ne žele da na vlast dođe neko ko je devastirao ovaj grad i neko ko blokira da se isplate plate radnicima, to će biti bolje za sve nas", zaključio je Pejović.