20-03-2024

Božović Jovović: Strateški plan razvoja Budve je kvalitetan dokument, očekujem da će odbornici imati dovoljno sluha

Nevenka Božović Jovović, glavna koordinatorka za izradu Nacrta Strateškog plana razvoja opštine Budva za period od 2024-2028 godine, kazala je u izajavi za naš portal da je riječ o veoma kvalitetnom dokumentu i da žali što, zbog stava Vlade, nije ispoštovana procedura da javna rasprava traje 15 dana kao što predviđa zakonski rok.

Božović Jovović: Strateški plan razvoja Budve je kvalitetan dokument, očekujem da će odbornici imati dovoljno sluha | Radio Televizija Budva

"Stav Vlade je da se mora donijeti Strateški plan u zakonskom roku od deset dana i nama nije preostalo ništa drugo nego da ispoštujemo takvu odluku Vlade", kazala je Božović Jovović na početku prvog dana javne rasprave o ovom dokumentu.

Ona navodi da je Strateški plan razvoja Budve prošao sve krugove evaluacije u resornim ministarstvima i da je jedino što je nedostajalo lektura i javna rasprava kako je bilo predviđeno.

"Nedostajala je samo javna rasprava, odnosno rok od 15 dana da se u okviru tog roka javnost na pravi način upozna sa dokumentom i da da svoje predloge i sugestije. Naravno i lektorisanje jer se radi o ozbiljnom dokumentu koji je trebalo samo lektorisati i ništa više i dati na usvajanje", kazala je.

Predlog Odluke o usvajanju Strateškog plana razvoja opštine Budva naći će se pred odbornicima u petak, 22. marta na 12. sjednici SO Budva, sazvane po hitnom postupku, koja počinje u 14h.

"Računam da će odbornici imati dovoljno sluha, da će shvatiti da se radi o jednom važnom dokumentu, da će usvojiti takav dokument, a da ćemo mi imati šansu da kroz izmjene i dopune Strateškog plana nadomjestimo ono što smo propustili, a to je ta javna rasprava", dodala je.

Ona je pozvala iskoristila priliku i pozvala svu zainteresovanu javnost da dođu danas i sjutra u skupštinsku salu gdje se održava javna rasprava o ovom dokumentu, ili u skupštinsku službu Opštine Budva, takođe i u kancelariji glavnog administratora gdje će, kako je naglasila, bilo kome iz radne grupe da se obrate dobiti i u štampanoj formi bilo kakvu informaciju.

Sadržaj dokumenta biće dostupan i na zvaničnoj web adresi Opštine Budva www.budve.me.

J.M.