21-06-2017

Božović: Nekoliko požara na području opštine u 24 sata

Prvog ljetnjeg dana, pripadnici Službe zaštite i spašavanja imali su nekoliko uspješnih intervencija na širem području budvanske opštine.

Božović: Nekoliko požara na području opštine u 24 sata | Radio Televizija Budva

Kako je za Radio Budvu kazao v.d. načelnika Službe Dragan Božović, danas oko 13 h u mjestima Gradac i Kufin u Buljarici, a onda oko 17 h i u mjestu Skočiđevojka u Reževićima izbili su požari.

"Sva tri požara su brzom intervencijom ugasili pripadnici petrovačkog odjeljenja Službe zaštite i spašavanja. Juče su i budvanske ekipe intervenisale na tri požara, od kojih je jedan u blizini Manastira Maini, drugi u Kuljačama u blizini Manastira Duljevo i treći sinoć, najteži i najnaporniji, na putu prema selu Krapina gdje je gorjela borova šuma. Dojavu za požar smo dobili malo nakon ponoći i 15 pripadnika Službe sa dva vozila taj požar su gasili do jutra", objasnio je Božović.

Kako je kazao, juče su imali i intervenciju u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Bulevaru na raskrsnici prema Jadranskom sajmu.

Božović je uputio apel da se ne izbacuju opušci od cigareta kroz prozore automobila, jer su visoke temperature već počele, a trava u neposrednoj blizini puteva suva i podložna brzom zapaljenju.

"Ne smije se paliti vatra na otvorenom, a ukoliko se i desi, pa izmakne kontroli ili se primijeti plamen ili bilo šta sumnjivo, najsigurnije je pozvati našu Službu i mi ćemo u najkraćem roku doći i intervenisati", objasnio je Božović.

broj telefona Službe zaštite i spašavanja je 123.