15-10-2014

Brod “Budva” plovi pod crnogorskom zastavom

Brod "Budva" od prošle sedmice se nalazi u floti Barske plovidbe A.D, nakon što je 9. oktobra izvršena primopredaja broda u kineskom gradu Nanjing.

Brod “Budva” plovi pod crnogorskom zastavom | Radio Televizija Budva

Brod je pod zapovjedništvom kapetana Milana Seferovića i plovi pod zastavom Crne Gore.



Svečanom imenovanju broda koje je izvršeno 30. septembra2014. u brodogradilištu Nanjing prisustvovala je delegacija koju su činili: Ivan Brajović, ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore, Dušan Perović, direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Radovan Orlandić, predsjednik Odbora direktora "Barske plovidbe" A.D., kao i članovi Odbora - Milan Vučinić, Andjelko Lojpur i Slobodan Leković.



Prilikom svečanog imenovanja, prisutnim zvanicama se obratio i Milan Vučinić, član Odbora direktora "Barske plovidbe" i potpredsjednik Opštine Budva i istakao da je "ponosan, upravo iz razloga što je inicijator ideje da jedan od dva nova teretna broda Barske plovidbe nosi ime Budva, crnogorske turističke prijestonice, prepoznate, ne samo u regionu i Evropi, već i u cijelom svijetu".



Tom prilikom potpredsjednik Vučinić je uručio sliku poznatog crnogorskog umjetnika Saše Brnovića kapetanu Seferoviću i istakao da se nada da će ova slika pronaći pravo mjesto u njegovoj kabini i da će ga grad star čak 2.500 godina inspirisati na dugim putovanjima.