20-07-2022

Bronzana medalja za Lidiju Caković i Stefana Vukotića na Svjetskim igrama

Članovi Ju-Jitsu kluba „Budva“ Lidija Caković i Stefan Vukotić ostvarili su veliki uspjeh na Svjetskim igrama koje su održane u američkom gradu Birmingemu. Crnogorski reprezentativci okitili su se bronzanom medaljom u ekipnoj konkurenciji, zajedno sa takmičarima iz Holandije.


Lidija i Stefan sa medaljama, Foto: Ju-Jitsu savez Crne Gore

Vođa crnogorske ekspedicije Ranko Vukotić istakao je za "Polis" da je rezultat ostvaren na ovom takmičenju veliki uspjeh, kako za mlade takmičare, tako i za grad Budvu.

"Osvojili smo bronzanu medalju u ekipnom plasmanu. To je bila kombinovana reprezentacija Holandije i Crne Gore. U borbi za odličje pobijedili smo Švedsku, koja je bila favorizovana u pojedinačnoj konkurenciji, jer smo mi izgubili zahvaljujući nekim drugim okolnostima. Stefan i Lidija uspjeli su da pokažu da su među najboljim i najkvalitetnijim duo parovima na svijetu. Ta medalja je jedna velika medalja koja za nas znači previše, jer prvi put donosimo Budvi jedno takvo odličje", kazao je on.


Vukotić, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Organizacija tokom cijelog takmičenja, kako je rekao, bila je na visokom nivou.

"To je bukvalno olimpijada neolimpijskih sportova na visokom nivou sa aspekta organizacije. Učestvovalo je preko 3.600 sportista iz 100 zemalja, koji su nastupili u preko 30 sportskih disciplina. Znači, radi se o jednom ozbiljnom takmičenju. Ovo je druga medalja kada je u pitanju džiu-džicu sport na Svjetskim igrama. Mi smo učestvovali na četiri ciklusa u duo sistemu. Nismo uspjeli na predzadnjim Igrama da osvojimo medalju, ali sada smo to konačno ostvarili", naveo je Vukotić.

Crnogorske reprezentativce uskoro očekuje Balkansko, a zatim i pripreme za Svjetsko prvenstvo.

"Balkansko je u septembru u Banjaluci. Plan je da povedemo mlađe generacije koje tek treba da nastupe na velikoj sceni. Zatim se pripremamo sa seniorsko Svjetsko prvenstvo. Nadam se da će Stefan i Lidija učestvovati, to očekujemo i u reprezentaciji Crne Gore i u klubu. Nadamo se da će opet napraviti rezultat koji će za nas biti ponos. Oni su još jednom dokazali koliko vrijede kao duo par", zaključio je Vukotić.


M.S.