30-09-2019

Budi odgovoran: Izrečena kazna od 600 eura zbog kršenja zabrane pušenja u zatvorenom

U okviru kampanje Budi odgovoran prorekle sedmice je evidentirano devet pritužbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna od 600 eura.

Budi odgovoran: Izrečena kazna od 600 eura zbog kršenja zabrane pušenja u zatvorenom | Radio Televizija Budva

Inspektori su sa 600 eurs kaznili Caffe bar 7 u Danilovgradu zbog kršenja zabrane pušenja u zatvorenom prostoru.

“U momentu kontrole u kafiću je zatečen jedan gost koji pušio cigaretu i pepeo odlagao na tacnu od kafe. Za uočenu nepravilnost odgovornom licu je uručen prekršajni nalog na iznos od 100 eurs, a preduzeću na 500 eurs”, navodi se u odgovoru na prijavu.

Inspektori su prijavu da vlasnik zubotehničke laboratorije Bojović Dent u Pljevljima dovodi psa u ordinaciju, proslijedili Upravi za inspekcijske poslove.

U proceduri su prijave da hotel za životinje u Podgorici i Vidikovac u Baru ne izdaju fiskalne račune.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje i smeće.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555