08-07-2016

Budva: 45 saobraćajnih nezgoda u junu

U junu mjesecu, na teritoriji Opštine Budva desilo se 45 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 18 lica zadobilo tjelesne povrede - 14 lakše i četiri teške.

Budva: 45 saobraćajnih nezgoda u junu | Radio Televizija Budva

Ljudska nemarnost je uzrok najvećeg broja saobraćajnih nesreća. Tokom vožnje trebalo bi da budete usredsredjeni na tri stvari: saobraćajne propise, put i druge vozače. Zbog veće frenkvencije vozila u samoj turističkoj sezoni povećan je broj saobraćajnih nezgoda tokom proteklog mjeseca, kazao je Željko Kadović, komesar za bezbjednost saobraćaja.

Redovnom saobraćajnom kontrolom na teritoriji grada otkrivena su 22 vozača koji su upravljali motornim vozilom u stanju teške alkoholisanosti, za ove vozače određeno je zadržavanje do 12 časova, a nakon toga prekršajni sudija izrekao je odgovarajuće kaznene mjere.

Pored aktuelnih akcija lokalnog karaktera koje službenici saobraćajne policije izvode - Pješak, Alkohol, Pojas, akcija Folija dala je pozitivne rezultate.

Saobraćajne nesreće dogadjaju se svakog dana, i iako su neke od njih neizbježne, mnoge se mogu spriječiti. Dakle, šta možete da uradite da biste izbjegli saobraćajnu nezgodu? Odgovor je veoma jednostavan - koristite zdrav razum i poštujte osnovna pravila ponašanja na putu.