25-05-2018

Budva na Beogradskom Manifestu – Road kroz države regiona

Turistička organizacija opštine Budva predstaviće od 25. do 27. maja svoju destinaciju na prestojećem "Beogradskom Manifestu".

Budva na Beogradskom Manifestu – Road kroz države regiona | Radio Televizija Budva

Beogradski Manifest je najveći porodični festival u regionu, koji se prethodnih godina pozicionirao kao jedinstvena platforma za promociju manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona.

Budva će se predstaviti na štandu Nacionalne turističke organizacije, zajedno sa kolegama iz drugih crnogorskih gradova.

U cilju promocije ljetnje turističke sezone, ali i manifestacije "Prvi festival duvačkih orkestara“ koja će se održati u Budvi 1. i 2. juna, Gradska muzika Budve i mlade mažoretkinje iz Bele Crkve će pokloniti koncert svim Beograđanima i njihovim gostima u subotu 26. maja u 12 sati.

Defile muzike koja je prvi put osnovana davne 1906. godine proći će Knez Mihailovom ulicom, sve do Kalemegdana, gdje će na štandu NTO-a biti održan svečani koncert, a potom i koktel za prijatelje i predstavnike medija.

Koktelu će prisustvovati i regionalna pop zvijezda Vlado Georgiev, čiji koncert će se održati 3. juna u Budvi, a poklanja ga svojim sugrađanima i gostima Grill bašta "Parma“ povodom 20 godina uspješnog rada.

"Prošle godine je registrovano oko milion noćenja turista iz Srbije, što je podatak koji nam daje podsticaj da krenemo u promocju na ovom Manifestu", kazao je direktor Turističke organizacije Budva, Mladen Franović.

Tokom svih dana "Manifesta" na prostoru TOB-a dodijeljivaće se nagrade posjetiocima, kao nastavak lijepe saradnje sa turističkom privredom grada, koja uvijek želi da obraduje goste sa tržišta Srbije.

U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i lokalnim turističkim organizacijama, Budva će, nakon učešća na "Manifestu“, predstaviti svoju turističku ponudu i kroz već prepoznati "Road show“, tj. direktne kontakte sa potencijalnim turistima u gradovima Srbije (Kragujevac, Čačak, Subotica, Zrenjanin), Bosne i Hercegovine (Banja Luka i Sarajevo) i Makedonije (Skoplje).

Ovaj lijepi turistički karavan završiće 2. juna i najaviti još jedno uspješno ljeto gdje su turisti iz zemalja regiona uvijek najdraže viđeni gosti.