14-02-2020

Budva predstavila turističku ponudu u Pragu

Turistička ponuda Budve predstavljena je na 29. sajmu turizma "Holiday World", koji se održava u Pragu od 13. do 16. februara. U pitanju je jedan od najznačajnijih centralno-evropskih sajmova turizma.

Budva predstavila turističku ponudu u Pragu | Radio Televizija Budva

Foto: TOB


Pored Turističke organizacije Budve, koja je ujedno i nosilac nastupa, ponudu su predstavile: Nacionalna turistička organizacija, turističke organizacije Ulcinja, Bara i Cetinja, kao i predstavnici turističkih privreda Budve i Bara- hotel “Villa Geba” i hotel “Korali”.

Kako su saopštili iz TOB-a, prvog dana sajma održan je sastanak sa predstavnicima češkog turoperatora "Travel Family", u čijem vlasništvu su agencije: "Kovotourplus", "Vitkovice tours", "Viamare" i "VTT", kao i sa predstavnicima turističke privrede. Drugog dana, održan je susret sa medijima.

Ovom prilikom predstavljena je aktuelna ponuda svih gradova za predstojeću ljetnju turističku sezonu, manifestacije, kulturni i zabavni sadržaji, te ponuda za aktivan odmor, uz degustaciju tradicionalnih crnogorskih proizvoda.

Iz budvanske turističke organizacije javljaju da se, prema informacijama relevantnih turističkih medija, češki turisti sve više okreću prirodi i aktivnom turizmu: pješačenju, biciklizmu i planinarenju. Istovremeno, pored mora i plaža, njihovo interesovanje je usmjereno ka sadržajima unutar nacionalnih parkova i kavinskim turama.

Turoperator "Travel Family" će ovog ljeta, u saradnji sa avio kompanijom "Smart Wings", organizovati čarter letove iz Praga, Brna i Ostrave svake subote, kao i zdravstvene boravke za djecu u saradnji sa crnogorskom avio kompanijom "Montenegro airlines".

Sajam turizma "Holiday World" u Pragu ove godine je okupio preko 650 izlagača iz blizu 40 zemalja, a očekuje se preko 50 000 posjetilaca, zaključuje se u saopštenju TOB-a.