01-02-2022

Budva prvi primorski grad koji će pružati usluge OSI starijima od 27 godina

Realizacijom projekta 27+, Opština Budva će postati prvi primorski grad koji će u sklopu JU Dnevni centar "Biseri" pružati usluge i starijima od 27 godina.


FotoŽ: Dnevni centar "Biseri"

Budva će postati četvrta opština u Crnoj Gori koja će u sklopu JU Dnevni centar "Biseri" posjedovati sektor za osobe starije od 27 godina. Projekat 27+ je zvanično najavljen od strane predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i sekretara Sekretarijata za investicije Joka Popovića, a sada je i Dnevnom centru ustupljeno i idejino rešenje kao i projekat za adapstaciju prostora predviđeno za sektor 27+.


Foto: Printscreen

"Sada očekujemo da se stvore finansijski uslovi i da se krene u adaptaciju prostora kako bi smo mogli sve da završimo do kraja, privedemo namjeni, dobijemo licencu za pružanje te konkretne usluge i počnemo da primamo naše korisnike", rekla je za Polis direktorica JU Dnevni centsr "Biseri", Miljana Mrđenović.

150 kvadrata prostora predviđeno za 25 korisnika

"Pošto se radi o prostoru koji je malo manji od 200 kvadrata, predviđeno je da nekih 150 kvadrata bude opremljeno za dnevni boravak, a 50 kvadrata za senzornu sobu za terapeutski rad. Po procedurama tačno je predviđeno koliko korisnika može da koristi određenu veličinu prostora, tako da bi 150 kvadrata prostora bilo predviđeno za 25 korisnika", kazala je ona.

Ovim projektom riješiće se i kategorija lica sa invaliditetom preko 27 godina

"Ovo je značajan servis, jer kako je Dnevni centar predviđen za mlade od 6 do 26 godina. Praktično ste bili u situaciji da lica sa invaliditetom preko 27 godina nemaju ni jednu vrstu servisa i usluge na lokalnom nivou. Ovim projektom mi ćemo da riješimo i tu kategoriju lica sa invaliditetom, da prosto imaju stručnu podršku i pomoć u svom gradu", tsakla je Mrđenović.



Dnevnom centru "Biseri" nedavno je donirano i vozilo koje u velikoj mjeri olakšava organizaciju rada. Sve to potvrđuje sjajnu saradnju sa Opštinom Budva koja je i osnivač Dnevnog centra "Biseri".

D.Č.