25-11-2023

Budva: Uhapšena osoba zbog tzv. ulične prodaje narkotika; oduzeta marihuana, hašiš i veća količina novca

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja zloupotrebe narkotika, lišili slobode A.E. (25) državljanin Republike Srbije sa prebivalištem u Budvi, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.


Foto: Uprava policije

"Budvanska policija je, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.E., te pronašla i oduzela 11 pvc pakovanja biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 260 grama, manje pakovanje u kojem se nalazila materija za koju se sumnja da je opojna droga hašiš, novac u iznosu od 15.300 eura, 130 dolara, 350 franaka, kao i dva mobilna telefona, dva tableta, vaga za precizno mjerenje i jedna drobilica", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se A.E. bavio tzv. uličnom prodajom narkotika.

"On je lišen slobode po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključuje se u saopštenju.