25-04-2022

Budvani bronzani na turniru „Tomo Udovičić“, Franeta najbolji igrač

Vaterpolisti Budve koji nastupaju za U-12 selekciju osvojili su bronzanu medalju na turniru „Tomo Udovičić“ koji je održan u Dubrovniku, a njihov član Matija Franeta proglašen je za najboljeg igrača.


Foto: VK Budva

U meču za bronzu Budvani su juče savladali ekipu Barselone rezultatom 11:6.

"Od starta smo vodili i ni u jednom momentu meča nismo dozvolili da nam priđu i ugroze nam pobjedu. Svi igrači su bili dobri, koncentrisani na meč. Ostaje žal što nismo igrali finale, ali biće prilika sledeći put. Bravo treneri Marko i Vico, svaka čast na rezultatima i bravo našim klincima koji su bili fenomenalni u bazenu i van bazena", kazali su iz VK Budva.

U klubu iz našeg grada izrazili su i zadovoljstvo što je njihovom mladom vaterpolistui Matiji Franeti pripalo priznanje MVP-a turnira.


Foto: VK Budva

"Ovo je sigurno zasluga cijele ekipe jer je vaterpolo kolektivan sport i saigrači su pomogli Matiji da uzme titulu najoboljeg igrača. Turnir „Tomo Udovičić“ je najbolji turnir u regionu, turnir koji okuplja sve najbolje škole vaterpola. Veliki uspjeh.
Bravo Matija, ponosni smo na tebe i cijelu ekipu i trenere", poručili su oni.

Turnir je održan nakon dvogodišnje pauze do koje je došlo zbog pandemije koronavirusa. Kako su organizatori saopštili, na bazenu na Gružu u tri kategorije nastupile su 52 ekipe iz 12 evropskih zemalja.

U konkurenciji do 12 godina, u kojoj su se takmičili i Budvani, prvo mjesto osvojila je ekipa Šapca koja je u finalu savladala splitski Jadran sa 10:3.



M.S.