23-10-2014

Budvani grade šest novih hotela

Vlasnici šest novih hotela koji će uskoro biti izgrađeni u metropoli turizma biće Starobudvani. Za pet novih hotela u toku je procedura dobijanja dozvola, a jedan se već gradi.

Budvani grade šest novih hotela | Radio Televizija Budva

Starobudvanska porodica Ivanović, sinovi nekadašnjeg gradonačelnika Budve, pokojnog Miroslava Ivanovića i osnivači firme INC zatražili su izdavanje građevinske dozvole za gradnju luksuznog hotela sa 4 zvjezdice, na mjestu kultunog budvanskog kafea „Hemingvej“ u samom starogradskom jezgru.

Umjesto "Hemingveja" gradiće arhitektonski prelijep hotel, koji će svojim izgledom podsjećati na duh starih vremena.

Zahtjeve za izdavanje građevinske dozvole podnijeli su i Starobudvanin Milo Božović, inače dugogodišnji prvi čovjek Nove srpske demokratije. Njegova porodica je vlasnik najatraktivnijeg zemljišnog kompleksa uz samu obalu, naspram otvorenih šankova „Paris“ i “Trokadero“, i on tu namjerava da gradi hotel.

Umjesto dosadašnjih lokala brze hrane, nići će hotel sa sedam etaža i bruto građevinske površine 1.531 kvadrat. Tik uz tu parcelu i Starobudvanin Nebojša Petković, čija je porodica vlasnik atraktivnih parcela na samoj pjeni od mora, takođe namjerava da gradi hotel visoke kategorije, koji će imati slične gabarite.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Božoviću i Petkoviću Urbanističko tehničke uslove, prvi papir u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Na samo sto metara dalje, pored apartmanskog kompleksa „Tre canne“, predstavnici porodice Filotić, dobili su građevinsku dozvolu te započeli gradnju hotelskog kompleksa.

Kako se navodi u građevinskoj dozvoli, riječ je o dvije građevine, hotelu koji će imati sedam spratova, ukupne bruto građevinske površine 3.929 kvadrata i depadansa od šest spratova, ukupne građevinske površine 1.734 kvadrata.

Hotel se gradi i u naselju Gospoština. Investitor Igor Mitrović radove je povjerio izvođaču, koji je ukopavanjem terena za temelje budućeg hotela, doveo u pitanje statiku Jadranske magistrale, koja je ulegla. Zbog toga je naređena hitna sanacija terena.

Radove na izgradnji luksuznog malog hotela u naselju Gospoština na samoj Jadranskoj magistrali, privodi i kraju dugogodišnji ugostitelj Đuro Tičić.

Satrobudvanske porodice, njih šest, odlučile su da svoj novac, umjesto u stanove i kondo hotele, investiraju u šest novih hotela koji neće devastirati prostor, prenose vijesti.me.