20-08-2015

Budvanin uhapšen zbog zlostavljanja turiste

Budvanin Gojko B. (50) uhapšen je zbog zlostavljanja albanskog turiste G. Š. (46), iz Skadra, kojeg je uz prijetnju pištoljem “učio” da priča crnogorski jezik.

Budvanin uhapšen zbog zlostavljanja turiste | Radio Televizija Budva

Incident se dogodio u utorak ujutro, u jednom budvanskom kafiću, nedaleko od autobuske stanice.

Prema saznanjima “Vijesti” Skadranin, koji je sa porodicom došao u Budvu na odmor, izašao je to jutro da prošeta, a potom sjeo u kafić. Kada je konobarici naručio kafu, reagovao je Budvanin koji je sjedio za susjednim stolom.

Navodno Gojka je iznerviralo što Albanac ne zna da govori crnogorski jezik, pa je počeo da ga maltretira.

“Vijesti” saznaju da je Budvanin, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, tražio od Albanca da ponavlja riječi na našem jeziku, koje je on izgovarao.

Potom je, navodno izvadio pištolj, i ispod stola ga uperio u noge turisti iz Albanije.

Izvor “Vijesti” blizak istrazi kazao je da par minuta niko od gostiju lokala nije primijetio da se dešava nešto čudno, a onda je konobarica vidjela da turista uplašeno za Gojkom ponavlja riječi.

Prišla je stolu i pitala Budvanina što se dešava. Gojko je ustao, počeo da se izvinjava i ljubi Skadranina, ali i konobaricu, a onda je Albanac pobjegao iz kafića.

Turista je policiji ispričao da se nakon pola sata vratio u kafić da plati račun, a onda je pošao da prijavi slučaj.

Budvanski inspektori odmah su uhapsili sugrađanina, koji je inspektorima rekao da je pijan i da se kaje.

Policija ga je nakon saslušanja, uz krivičnu prijavu za zlostavljanje i nedozvoljeno držanje oružja privela zamjeniku osnovnog državnog tužioca Žarku Pajkoviću, koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata.

Turista pred tužiocem nije znao da objasni što je Budvanin od njega tražio, kao ni da li ga je vrijeđao ili samo tražio da ponavlja nasumično izgovorene riječi.