19-10-2020

Budvanska rivijera isplaćuje otpremnine od po 90 hiljada

Menadžment Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera odlučio je da isplati po 90 hiljada EUR na ime otpremnine sekretaru preduzeća, Jovu Đuraševiću i šefici pravne službe Darinki Nedović, iako kompanija ima ozbiljne finansijske probleme i posluje sa milionskim minusom.

Budvanska rivijera isplaćuje otpremnine od po 90 hiljada | Radio Televizija Budva

Dan piše da je, prema saznanjima lista, odluka o isplati otpremnina donijeta u septembru, a zvanično obrazloženje je da njihova visina zavisi od godina radnog staža u firmi.

Budvanska rivijera je godinama na meti kritika pojedinih političkih stranaka zbog lošeg poslovanja, uhljebljenja kadra Demokratske partije socijalista (DPS) i netransparentnih javnih nabavki, što su iz uprave kompanije odbacivali kao neistine i politički motivisane napade.

Poseban problem u poslovanju hotelske grupe predstavlja i loš ishod ljetnje turističke sezone, što će uticati na bilanse. Uslijed pandemije Covida-19, posebno zbog blokade granica i zatvaranja najvažnijih destinacija sa kojih dolaze gosti, problem u poslovanju je sve veći.

Prema saznanima Dana, isplate otpremnina funkcionerima izazivaju ogorčenje među velikim brojem zaposlenih, ali o tome niko nije želio javno da govori.

Shodno zvaničnim podacima, Budvanska rivijera je prvi kvartal završila sa neto gubitkom od oko dva miliona EUR, oko 62 odsto većim u odnosu na uporedni

period. Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća na kraju marta pali su 2,2 puta na 583,35 hiljada EUR.

Takođe, poslovni rashodi su u odnosu na uporedni period smanjeni 3,2 odsto na 2,57 miliona EUR.