06-10-2021

Budvanska rivijera sezonu otvorila pobjedom, večerašnji protivnik Berane

Novu sezonu u Prvoj ligi Crne Gore rukometaši Budvanske rivijere otvorili su pobjedom u gostima prošlog vikenda, a tokom ove sedmice očekuju ih još dvije utakmice, na strani i kod kuće.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Rukometaši su u subotu rezultatom 30:25 slavili na gostovanju ekipi Brskova u Mojkovcu. Gubili su Budvani na poluvremenu, ali odlučnom igrom u nastavku uspjeli su da slome otpor iskusnog protivnika.

Interesantno, u pitanju je utakmica drugog kola. Prva runda bila je predviđena za kraj septembra, ali planirani dueli na programu su danas i sjutra.

Budvanska rivijera jedan je od konkurenata za vrh tabele, a tim ima potencijal da parira i aktuelnom šampionu, Lovćenu. Očekivanja je za "Polis" saopštio predsjednik kluba Ivan Sekulović.

"Stavili smo akcenat na pravljenje mladih igrača. Titula nam nije prioritet, ali ukoliko nam se ukaže šansa sigurno da ćemo ići ka tom cilju. Što se tiče ekipe Lovćena, oni nisu na prošlogodišnjem nivou. Mi smo ih i prije četiri mjeseca pobijedili sa dvocifrenom razlikom u Budvi. Nastojaćemo da i u ovoj sezoni ponovimo isto", kazao je Sekulović.

Tokom prelaznog roka tim su napustila standardna dva standardna rukometaša - Danilo Pajović i Vojislav Vukić. Roster je pojačao Luka Došljak, koji pokriva poziciju desnog krila, a u Budvu je stigao iz Berana.


Došljak - novi adut Budvana, Foto: portal Radio Berane

Prema riječima trenera Dejana Dragnića, ciljevi su ove godine visoki, a u fokusu je i afirmacija mlađih igrača.

"Nama su ambicije uvijek velike. Nadamo se da ćemo biti među prve tri ekipe u ligi i, naravno, obezbijediti plasman na završni turnir Kupa. Najveći cilj nam je da iz ove ekipe "ispliva" još dvoje-troje Budvana koji će narednih godina biti okosnica ekipe", istakao je strateg Budvanske rivijere.

Protiv Brskova najbolji pojedinac meča bio je golman Lazar Pešić, koji je zabilježio 19 odbrana.


Pešić, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Čuvar mreže Budvana osvrnuo se na naredni susret protiv ekipe Berana.

"To je isto jedna vrlo teška utakmica za nas. Igrači su mlađi nego u Brskovu, brži, poletniji... Vidjećemo kako će biti. Spremamo se dobro, očekujemo dobar rezultat i pobjedu", rekao je on.

Budvanska rivijera gostuje u Beranama večeras od 18 sati. Već u subotu, u istom terminu, odmjeriće snagu kod kuće sa Danilovgradom.

Beranci su na otvaranju upisali upravo pobjedu protiv Danilovgrada. Po dva boda na otvaranju osvojili su još Lovćen, Budućnost i Mornar.


Tabela, Printscreen: RSCG

Lovćen je bio bolji od Rudara, Budućnost od Sutjeske, a Mornar od Jedinstva. Partizan i Komovi su odigrali neriješeno i zabilježili po bod.

Tim iz našeg grada trenutno ima tri muške selekcije - seniorsku, kadetsku i pionirsku, dok se ženski seniorski sastav takmiči u Drugoj ligi.


M.S.