27-05-2014

Budvanski karatisti izvrsni

Sa punim pravom se može reći da se Karate kluba ’’Budva’’ nalazi u samom vrhu karate sporta u našoj državi, što potvrdjuje upravo završeno Prvenstvo Crne Gore za mladje uzrastne kategorije, koje je održano 24. maja u Nikšiću, na kome su takmičari ovog kluba, u konkurenciji 325 takmičara iz 26 klubova iz Crne Gore, osvojili 6 zlatnih, 7 srebrne i 6 bronzanih medalja.

Budvanski karatisti izvrsni | Radio Televizija Budva

Osvajači zlatnih medalja su kate pojedinačno: Ražnatović Maša, Varagić Anja, Sekulić Lazar, Bubanja Aleksandar, kata tim u sastavu Sekulić Lazar, Bubanja Aleksandar i Šišević Matija i u borbama pojedinačno Bubanja Andrej.

Osvajači srebrnih medalja su u katama pojedinačno: Murić Jasmin, Šišević Matija, Marković Mila, Ljiljanić Stefan, kata tim u sastavu Marković Mila, Radić Mihaela, i Varagić Anja i u borbama pojedinačno Peković Stefan.

Osvajači bronzanih medalja su u katama pojedinačno: Pero Niko Franeta, Radić Mihaela, Pejović Helena, muški kata tim u sastavu Murić Jasmin, Pero Niko Franeta i Karadžić Andrija, ženski kata tim u sastavu Pejović Helena, Šišević Magdalena i Tosunović Ksenija i u borbama pojedinačno Radenović Nela.

Na osnovu ostvarenog sportskog rezultata Karate klub ’’Budva’’ je u generalnom plasmanu zauzeo 3 mjesto, a svi osvajači zlatnih i srebrnih medalja, izborili su pravo da u okviru karate reprezentacije Crne Gore, učestvuju na prestojeće Balkansko prvenstvo koje će se održati polovinom juna mjeseca ove godine u Turskoj.