02-11-2020

Budvanski karatisti uspješni na turnirima u Herceg Novom i Beogradu

Takmičari budvanskih karate klubova "Budva", "Stari grad" i "Positive" ostvarili su zapažene rezultate na turnirima "Grand Prix Montenegro 2020" i "Trofej Beograda 2020" koji su održani minulog vikenda u Herceg Novom i Beogradu.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Na turniru u Herceg Novom, u konkurenciji preko 190 takmičara iz tri zemlje regiona, prvo mjesto u generalnom plasmanu zauzeli su takmičari karate kluba "Positive". Kako su kazali iz ovog sportskog kolektiva, oni su osvojili 11 zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih medalja.

Zlatne medalje osvojili su: Lazar Žerajić, Dušan Božović, Mihail Ćirković, Sergej Raičević, Darija Vuković Danilo Mićunović, Rodoljub Timotijević, Adam Teplyakov i Cimur Trofimenko.

Na istom takmičenju učestvovali su i karatisti "Starog grada" koji su uzeli sedam slatnih, šest srebrnih i četiri bronzane medalje. Takođe, njihov mladi karatista Saša Petrić osvojio je zlatnu medalju na "Trofeju Beograda 2020", turniru na kom je učestvovalo preko 400 takmičara.

Na turniru u Herceg Novom učešće je uzeo i karate klub "Budva". Njihovi takmičari osvojili su po tri zlatne, srebrne i bronzane medalje.

Do najsjajnijih odličja su došli : Lazar Sekulić, Una Pavićević i Anastasija Mitrović.

Srebrne medalje osvojili su: Mila Marković, Mark Ciganok i ženski kata tim u sastavu Mila Marković, Anastasija Mitrović i Una Pavićević, dok su bronzana odličja zaslužili Helena Grgurović, Stefanija Marković i Anastasija Stojkovska.

Kako su kazali iz karate kluba "Stari grad", njihov takmičar Saša Petrić osvojio je zlatnu medalju na "Trofeju Beograda 2020", turniru na kom je učestvovalo preko 400 takmičara, dok su mladi karatisti iz tog kolektiva, na turniru "Grand Prix Montenegro" uzeli sedam zlatnih, šest srebrnih i četiri bronzane medalje.

Na smotri u Herceg Novom učestvovali su i karatisti iz budvanskog kluba "Positive"