22-09-2023

Budvanski maturanti sjutra kreću na ekskurziju

120 maturanata, pet profesora i direktor SMŠ Danilo Kiš otputovaće u subotu 23. septembra na ekskurziju na relaciji Drač, Bari, Napulj, Rim, Rimini, San Marino, preko Barija, Bolonje i Splita, a povratak u Budvu planiran je u četvrtak 28. septembra.


Foto: Pixabay/Printscreen

Uprava škole je u konstantnoj komunikaciji sa učenicima i roditeljima, pažljivo odradila pripremu ekskurziju, a zahvaljući istrajnosti uprave škole i dva tenderska postupka, budvanski maturanti će platiti najpovoljniju cijenu ekskurzije, uz mogućnost uplate u više mjesečnih rata.

Maturanti SMŠ Danilo Kiš i njihovi roditelji su od kraja prethodne školske godine u intenzivnoj komunikaciji sa menadžmentom škole oko realizacije maturske ekskurzije na koju će otputovati sjutra.

"U subotu putujemo u 11 časpva preko Drača, Bari, Napulj, Rim, Rimini, San Marino, preko Barija, Bolonje i Splita, a povratak u Budvu planiran je preko Splita u četvrtak 28. septembra. Što se tiče početka,k same organizacije i sa čime mi raspolažemo, za sada nemamo problema. Bilo je jedino malo nekih problema kod učenika od stranaca kojima je bila neophodna Viza za Italiju, a ispostavilo se i za Albaniju, tako da danas čekamo da vidimo da li je sve završeno za njih i da se lagano pripremimo za subotu", kazao je za Polis direktor SMŠ "Danilo Kiš", Krsto Vuković.

Na spisku je 120 maturanata, a kako je predviđeno tenderom pet profesora, po dva vozača u dva autobusa.

"Angažovana su dva prevoznika autobusa, jedan je dupli, drugi sa 59 sjedišta, tako daće biti po deseta sjedišta čak i slobodno u autobusu, ljekar, vodiči u oba autobusa i čekaju nas vodiči na određenim destinacijama. Sve ide po planu", istakao je Vuković.

Uprava škole raspisala je čak dva javna poziva, a cijena maturske ekskurzije je najpovoljnija u Crnoj Gori i iznosi 416 eura uz mogućnost uplate u više mjesečinih rata.

"Došli smo do toga da ekskurzija ima smisla, da ima funkcionalnu upotrebu, što se tiče usmjerenja. Ekskurzija nije samo putovanje i provod maturanata, nego moraju i da se obiđu određeni lokaliteti, značajne kulturno-istorijske tačke tog programa uz stručno usmjeravanje ljudi i pratnju naših profesora. Program mora da je prihvatljiv za maturante i njihove roditelje, a sa druge strane da možemo da uklopimo uz aktivnosti, da možemo da organizujemo nastavu. Mi smo prethodne godine imali ekskurziju od deset dana, ispostavilo se 11 dana i to iskustvo nas se opredijelilo da razmišljamo malo drugačije. Mislim da smo među rijetkim školama u Crnoj Gori sa ovo cijene ekskurzije", istakao je on.

Vuković očekuje da će maturanti biti zadovoljni predstojećim putovanjem. Mi im želimo srećan put.

D.Č.