22-02-2024

Kanalizacioni sistem u Buljarici: Gorući problem koji traži hitno rješenje

Kanalizacioni sistem u Buljarici je i dalje jedan od gorućih problema, kazali su predstavnici pomenute mjesne zajednice, Marko Andrić, Aleksandar Vasončić i Aleksandar Davidović.


Foto: Dušan Radević

Buljarica ima probleme sa kanalizacijom i infrastrukturom

"Najhitnija stvar je sa kanalizacijom, krajnje je vrijeme da se ozbiljnije pristupi ovom problemu. Svaka druga priča bez kanalizacije je malo besmislena. Društva za zaštitu prirode se bave problemima u Buljarici, ali dok god se izliva kanalizacija, besmisleno je. Trebali bi zajedničkim snagama da radimo na tome i da se taj kanalizacioni sistem već jednom uradi", kazao je predstavnik pomenute mjesne zajednice u emisij Moj grad, TV Budva.

Ljeti je problem izraženiji, a neprijatan miris je nepodnošljiv.

"Na putu od magistrale do plaže, svojevremeno su bili postavili kanalizacione cijevi ali taj sistem nije završen i na njega su se priključili pojedinci, pa se ljeti tu izliva kanalizaicija i sve izlazi gore. Ni kišnica ne može da se odliva, jer nema kuda. Pod hitno i put treba rekonstruisati, začepiti rupe i da svako od mještana koristi svoje septičke jame".

Apel sugrađanima da budu odgovorniji

"Apelujemo na sugrađane da budu odgovorniji, jer svi do plaže prolazimo tim putem. Između ostalog, ponavljam, u Buljaricu se ništa ne ulaže. Potrebne su nam i kontejnerske stanice. Počeo je da se radi put pored rijeke Slatava, a rok za izgradnju je od devet do 12 mjeseci i to je sasvim u redu. Ali, ovaj put do plaže je najprioritetniji", istakao je on.

Detalje razgovora pogledajte u emisiji Moj grad: