07-06-2019

Carević: Istina ne treba nikog da boli i meni je savjest potpuno čista

Povodom neusaglašenih stavova po pitanju zakazivanja i otkazivanja sjednica Skupštine opštine Budva i medijskih kritičkih tekstova, danas je predsjednik Opštine Budva, Marko Carević dao izjavu novinarima lokalnih medija, sa ciljem da pojasni kompletnu proceduru i dešavanja po tom pitanju kao i pojašnjenja oko davanja sglasnosti za izgradnju solitera na Jadranskom sajmu.

Carević: Istina ne treba nikog da boli i meni je savjest potpuno čista | Radio Televizija Budva

Na pitanje novinara, kako planira da nagomilane probleme u komunikaciji sa koalicionim partnerima rješava, Carević je kazao, da je najbolje da se preventivno djelovalo u kabinetu.

"Dobro je da mediji polemišu, najbolje je bilo da se ovdje u
kabinetu djelovalo preventivno. Ne treba istina nikog da boli, i meni je potpuno savjest čista, i volio bih da mi objasne zbog čega je otkazana redovna sjednica ako su se stekli uslovi", kazao je Carević, dodajući da je bilo osam kandidovanih tačaka koje je on prihvatio, ali je bez dogovora sa njim sjednica otkazana.

"Odnosno, nisu prošle tačke na koje predsjednik nije imao priliku da da mišljenje, jer su gospoda našla za shodno da mimo predsjednika ide direktno u Skupštinu. Na taj način je prekršen Statut, i ako se nije moglo sazvati zbog čega je svjesno prekršen Pravilnik i sazvana sjednica, a propisi moraju da se poštuju. Druga stvar, zašto je zakazana sjednica po hitnom postupku, kada je na redovnoj sjednici ova tačka bila planirana", kazao je Carević.

Kako je dodao, oni su u petak imali zakazan koalicioni sastanak na kome je trebalo da se uvrsti ne samo ta, već možda i ostale tačke, međutim, obavješten je da je pomenuti sastanak otkazan.

"Mediji su zatrpani i opterećeni sa mnom, koliko ćemo mi uraditi, i u tim okolnostima sa ovakvom opstrukcijom, mi smo, kada je riječ o rezultatima i vođenju ovog grada, napravili rezultate. Ja gledam na sve četiri strane, jer svi građani u Budvi su građani Budve, i ja sam na ovom mjestu predsjednik svih građana", naglasio je Carević.



Odgovarajući na pitanja novinara, između ostalog, još jednom je potvrdio da je sporni projekat urađen u skladu sa Zakonom.

"Ja sam ponosan na sve što sam uradio i sa mene sam skinuo odgovornost".

O daljoj komunikaciji sa koalicionim partnerima, gospodin Carević je izjavio:

"S obzirom da je ovo jedna situacija, koja je nastala isključivo napadom Demokrata u medijima, ja pozivam koalicone partnere da počnemo da baratamo činjenicama i da ovo rješavamo u interesu građana. Svakako ćemo da sazovemo sjednicu na kojoj ćemo o svemu ovome da raspravljamo. Sazivanje sjednice mora da bude u skladu sa Zakonom i institucije se moraju poštovati, kakve god da su", zaključio je Carević.