24-03-2021

Carević za portal RTV Budva: Saobraćajna infrastruktura i otpadne vode najveći problemi primorja

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević ocijenio je da je nakon minulih avgustovskih izbora došlo do intenzivnije saradnje između primorskih opština na području Boke. U posljednje vrijeme, sastanci sa zvaničnicima iz Kotora, Tivta i Herceg Novog su česti, a ustanovljena je praksa da se kroz razgovore sa predsjednicima Jokićem, Komnenovićem i Katićem nađu odgovarajuća rješenja za dva velika problema.


Foto: portal RTV Budva

Kako kaže Carević za naš portal, to su saobraćajna infrastruktura i otpadne vode, pitanja koja su u direktnoj korelaciji sa razvojem turističkih potencijala, kako Budve, tako i susjednih lokalnih samouprava.

“Nakon 30 godina u situaciji smo da je Boka dijelom ostala zapuštena. Puno je problema koji su se gomilali i nisu rješavani. A da bi se to moglo riješiti mora da postoji intenzivna komunikacija i saradnja. Konačno smo dobili novu vladu, svoju vladu. Bilo šta riješiti na lokalnom nivou bez saglasnosti i komunikacije sa vladom i svim činiocima je nemoguće”, rekao je predsjednik Opštine.

Puno izazova i problema

U ovom dijelu crnogorskog primorja puno je izazova i obaveza. Sa druge strane, Carević dodaje da građani od nadležnih očekuju da realizuju ono što su obećali.

“To je možda malo neobično i, nažalost, nije bila praksa u mandatima prethodnih vlada. Sada jeste, radujem se što radimo na brojnim problemima pogotovo kada je u pitanju turistička ponuda na cijelom crnogorskom primorju. Mi želimo da radimo u skladu sa zakonom i da interes države, opština i građana bude na prvom mjestu , a ne lični interesi i sve ono što je krasilo prethodnu vlast. Radi se na tome, sve ovo je jedan proces. Ništa se preko noći ne može desiti, ali mislim da je najvažnije kada imate dogovor. Jer, dobar dogovor je završen posao”, kazao je on.

Predsjednik napominje da u ovom dijelu Crne Gore postoji veliki problem sa sabraćajnom infrastrukturom. To je naročito vidljivo na primjeru Budve, jer tranzit koji ide od Bara, Podgorice i Cetinja ka Herceg Novom prolazi kroz našu opštinu. Situacija se dodatno komplikuje tokom ljetnje turističke sezone, kada na jugu zemlje dolazi do velikih gužvi.

“Svuda se izgrađuju hoteli i objekti privatnog smještaja, a o saobraćaju skoro niko da nije vodio računa. A ako se i radilo, to se dešavalo van Boke. Vidite gdje smo sada došli. Da ne pričam i o aerodromu koji nema noćno slijetanje, koji je čak trebao da ide i na prodaju. Saobraćajna infrastruktura je puna problema. Neprihvatljvo je da želimo razvijati turizam, a da nemamo elementarne uslove”, tvrdi Carević.

Šansa u ekspanziji sportskog i kulturnog turizma

Kako predsjednik ističe, drugi problem su otpadne vode. On ocjenjuje da je Budva, u tom smislu, slika i prilika prethodne vlasti i svih poteškoća koje je, prema njegovim riječima, podstakla korupcija.

“U Budvi su potrebna još minimum tri prečistača da bi pokrili čitavu teritoriju od Kufina do Lastve. Puno je tu potrebe za investiranjem. Ne možemo se baviti turizmom, a da pri tom dopustimo da se sirove fekalije ispuštaju u more. Možete misliti kako nas ljudi u svijetu doživljavaju kad saznaju za to”, kazao je on.

Unaprijeđenje saobraćajne infrastrukture i donošenje strategije funkcionisanja sistema za prečišćavanje otpadnih voda, poboljšali bi privredne i turističke potencijale kako Budve, tako i područja Boke Kotorske. Carević vidi šansu u ekspanziji sportskog i kulturnog turizma, što bi, tvrdi on, značilo i produžetak turističke sezone koja bi se, na taj način, produžila najprije na sedam, a u perspektivi in a devet do deset mjeseci. Ipak, da bi se to dogodilo, neophodno je da se, kako predlaže, uvede red u urbanistički haos.


M.S.