03-05-2020

CDPR: Nagradni konkurs za likovne i literarne radove odložen

Iz Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) obavještavaju da će tradicionalni, 19. po redu Nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola u Crnoj Gori, koji je trebao biti organizovan tokom aprila i maja, u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, biti odložen zbog pandemije izazvane virusom korona.




Kako je saopšteno iz CDPR-a, konkurs je za likovne i literarne radove za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola u Crnoj Gori trebalo je da bude organizovan tokom aprila i maja.

Navodi se da je povod za konkurs Svjetski dan borbe protiv pušenja koji se obilježava 31. maja, a za koji je Svjetska zdravstvena oranizacija (SZO) ove godine odredila temu „Zaštita mladih od manipulacije u industriji i spriječavanje upotrebe duvana i nikotina”.

Iz CDPR-a su pojasnili da poruka predstavlja apel, ne samo za taj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele godine.

„Međutim zbog pandemije izazvane virusom COVID-19 primorani smo da odgodimo Konkurs za bolja vremena kada se učenici vrate u svoje klupe redovnim školskim obavezama“, kazali su iz CDPR-a.

Oni su savjetovali učenicima da do tada budu odgovorni, da prate nastavu na daljinu i da ostanu doma.

„A ako morate izaći, neka to bude isključivo uz održavanje fizičke distance od dva metra i poštovanje ostalih mjera Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT)“, poručili su iz CDPR-a.