20-09-2015

Cdu: Turizam važan za bolji standard građana

Juče je u Bečićima, u organizaciji Centra za liberalne studije (CeLS) i Crnogorske demokratske unije održan panel o problemima i perspektivama crnogorskog turizma.

Cdu: Turizam važan za bolji standard građana | Radio Televizija Budva

"Cdu izražava zadovoljstvo što su, u višesatnoj raspravi, na panelu uzeli ucešća, pored stručnjaka iz oblasti turizma, hotelijerstva, urbanizma i arhitekture, naše kolege iz Socijalističke narodne partije, Demokratske partije socijalista, Pozitivne Crne Gore, kao i predstavnik stranke ‘’Demokratska Crna Gora’’.

U uvodnom izlaganju, Dragan Purko Ivančević, član Predsjedništva Cdu i predsjednik odbora za turizam u Privrednoj komori Crne Gore, je iznio programske osnove Cdu u oblasti turizma i, između ostalog, rekao:

"Današnji panel je samo početak jednog ozbiljnog i temeljnog napora Cdu da se problemima turističke ponude naše zemlje priđe na sveobuhvatni, stručni i efikasni način.

Cdu želi da potvrdi opredjeljenje i zainteresovanost za resor turizma u budućoj Vladi Crne Gore. To ističemo javno i bez zazora, budući u potpunosti svjesni da takvo javno određenje nije uobičajeno na crnogorskoj političkoj sceni, naročito ne u vremenu kada su parlamentarni izbori udaljeni bar šest mjeseci od danas.

Turizam je centralna privredna grana crnogorske privrede, ona je razvojna šansa povezana sa gotovo svakim aspektom naše ekonomije i društvenog razvoja.  

Uspješni crnogorski turizam znači i uspješnu crnogorsku privredu u cjelini. Napredak u turističkoj privredi podrazumijeva i bolje budžetske pozicije, veću zapošljenost, bolji standard svih naših građana. Za zajednicu i ekonomiju od nešto više od 600.000 članova, turistička djelatnost je resurs i potencijal od vanrednog značaja."

Cdu će slijedeću panel raspravu održati u Podgorici, u prvoj polovini oktobra, na temu "Crnogorska kultura"", navodi se u saopštenju Crnogorske demokratske unije.