12-01-2021

Čelebić: Na području Budve aktivno oko 40 gradilišta

U proteklom periodu ekipe Komunalne policije i inspekcije su vršile kontrole u punom kapacitetu, ali manji broj gostiju i turista uslovio je i smanjeni broj prekršaja, kazao je v.d. načelnik Komunalne policije Darko Čelebić.

Čelebić:  Na području Budve aktivno oko 40 gradilišta | Radio Televizija Budva


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Prema njegovim riječima, u posljednje dvije nedjelje izrečene su samo kazne u vezi sa prljanjem kolovoza i nelegalnog deponovanja građevinskog šuta i otpada.

"Neka odstupanja koja su se događala su bila na nivou svakodnevnih dana, poput nepropisno parkiranih automobila, manji broj preprodavaca koji nemaju dozvole za rad. Što se tiče rada ugostiteljskih objekata u periodu kada je postajala zabrana rada istih, kada su pojedini objekti kršili izrečene mjere, mi smo uradili službene zabilješke koje smo proslijedili Centru bezbjednosti Budva, a oni su dalje proslijedili nadležnom tužilaštvu u Kotoru", istakao je Čelebić za Radio Budvu.

On je rekao da su najviše djelovali preventivno, što je kako dodaje, prvo i osnovno načelo zakona Komunalne policije i njihovog djelovanja.

Prema procjeni Komunalne policije, aktivnih gradilišta na području naše opštine je trenutno oko 40, te su kontrole vršene kako za njih, manje objekte, tako i za veće, s obzirom na situaciju u Budvi gdje je gradnja u ekspanziji.

"Vršene su kontrole kako gradilišta tako i svih mjera koje su predviđene za neometano odvijanje rada na gradilištima. Određene aktivnosti u vidu represije su sprovedene na taj način što su određeni subjekti nadzora sankcionisani, odnosno investitori radova, zbog toga što su izlazili zaprljanim točkovima na gradske ulice i vršili zaprljanje, a zna se da je to zabranjeno te su shodno tome i novčano kažnjeni. Imali smo i nekoliko primjera nelegalnog deponovanja, i taj određeni broj prekršioca je takođe sankcionisan", zaključio je Čelebić.




N.D.