16-04-2024

Čelebić: Opština Budva opredijelila 100 hiljada eura projektima NVO

Jedna od nadležnosti Sekretarijata za lokalnu samoupravu je saradnja i sa nevladinim organizacijama. Opština Budva objavila je javni konkurs za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2024. godinu, a budžetom je ukupno izdvojeno 100.000 EUR za podršku projektima koji doprinose društvenom razvoju.

Čelebić: Opština Budva opredijelila 100 hiljada eura projektima NVO | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Kako je kazao za Radio Budva načelnik Sekretarijata za lokalnu samoupravu Darko Čelebić ove godine je opredijeljen najveći iznos za projekte NVO.

"Nažalost, prošle godine zbog tada aktuelne situacije sa predsjednikom Opštine nismo mogli da realizujemo konkurs za nevladine organizacije, tako da smo dočekali da to odradimo ove godine. Dobili smo jedan značajan iznos od 100 hiljada eura za nevladine organizacije, a to je i najveći iznos na teritoriji Crne Gore gdje Opština opredjeljuje za nevladine organizacije, tako da se nadamo da će i ovaj put biti svi zadovoljni", istakao je on.

Dodao je da će prioritet dobiti oni projekti koji se bave kulturnom baštinom.

"Sve one nevladine organizacije koje se bave kulturnom baštinom na teritoriji opštine Budva, njima ćemo dati prioritet, a na samom sajtu se nalaze određene oblasti koje pokrivaju nevladine organizacije i gdje mogu aplicirati za dati projekat", kazao je Čelebić.

Tradicionalna NVO Gradska muzika Budve je izuzeta sa ovog projekta.

"Oni imaju određena sredstva koje Opština Budva svake godine odvaja i oni su izuzeti od ovih nevladinih organizacija. Formirana je i Komisija, a na čelu je potpredsjednica Opštine Jasna Dokić, predstavnik NVO gospodin Duletić i moja malenkost. Ovih dana očekujemo skroman broj radova",kazao je on.

Na sajtu Opštine Budva se nalazi obrazac za prijavu projekata i smjernice, istakao je Čelebić.

Prijave se podnose do 13. maja.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći na sajtu Opštine Budva na ovom linku.