20-10-2020

Čelebić: Situacija u Budvi alarmantna, građani se opustili

Komunalna inspekcija i komunalna policija Opštine Budva svakodnevno rade na primjenama mjera od srtrane NKT-a. Mjera koja se tiče zatvaranja ugostiteljskih objekata od juče se u našem gradu u potpunosti poštuje.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Zamjenik načelnika policije, Darko Čelebić kazao je za Polis da je situacija u našem gradu alarmantna jer su se građani opustili.

"Situacija je postala jako alarmantna na tertitoriji naše opštine što se vidi po broju oboljelih, pa ja još jednom apelujem na naše građane da mjere NKT-a shvate ozbiljno te da nam pomognu da se u dogledno vrijeme riješimo problema nastalog koronavirusom", kazao je Čelebić.

On je istakao i to da se zatvaranje ugostiteljskih objekata poštuje u potpunosti.

"Razumijem stav ugostitelja, ali mi ćemo u potpunosti poštovati mjere NKT-a, a kada ih NKT bude redefinisalo, onda ćemo i mi da se ponašamo u skladu sa tim, ali u ovom trenutku izrečene mjere se u potpunosti poštuju", kazao je.

Kako Čelebić dodaje, aktivnosti komunalne policije su usmjerene ka preventivnom radu.

"To se odnosi na poštovanje distanci i nošenje maski. Koordiniramo sa opštinskim Timom za zaštitu i spašavanje na čijem čelu je predsjednik Opštine Budva Marko Carević i sa glavnim povjerenikom za mjere NKT na teritoriji Budve, a to je gospodin Maraš iz tržišne inspekcije", kazao je.

Prva i osnovna aktivnost je upozoravanje građana naglašava Čelebić.

"Zakon o Komunlanoj policiji između ostalog u svom prvom i osnovnom načelu kaže da komunalni policajac prvo upozorava, pa tek onda naređuje. Prva i osnovna naša aktivnost zato i jeste upozoravanje kako građana tako i turista na poštovanje mjera NKT-a", zaključio je Čelebić.

D.P.