21-04-2022

Čelebić: Tokom sezone Komunalna policija radiće punim kapacitetom

Kao i svake godine, tokom sezone Komunalna policija Budva će raditi punim kapacitetom. A fokus će biti na vanpijačnoj prodaji, nepropisnom parkiranju automobila, kontroli taksi prevoza, kao i kontrolisanju radnog vremena ugostiteljskih objekata.


Printscree: Youtube/RTV Budva

Komunalna policija uspješno izlazi na kraj sa mnogim nepravilnostima koje ruže sliku grada, a pri tom su u mnogo većem broju izražene tokom sezone. Načelnik Darko Čelebić ističe za Polis da će u tom periodu sve svoje raspoložive snage staviti u funkciju.

"Nećemo dati službenicima da idu na odmor u ovim trenucima, gledaćemo da iznesemo sezonu na pravi način, tako da ćemo eventualno korišćenje odmora ostaviti za postsezonu. Mi ćemo se skoncentrisati na neke osnovne nadležnosti Komunalne inspekcije i policije. Znate da svake godine imamo problem buke na području Opštine Budva, gledaćemo da to držimo pod kontrolom. Takođe, tu je i problem radnog vremena ugostiteljskih objekata. Puno vlasnika prekorači radno vrijeme, pa ćemo i u tom pogledu djelovati preventivno i sankcionisati. Kontrola taksi prevoza je isto veoma važna stvar i mislim da tu stvari držimo pod kontrolom. Znate da smo ranije imali situacije da određeni broj nesavjesnih taksista uzima enormna novčana sredstva kada vrši usluge taksi prevoza. Kada su u pitanju nepropisno parkirani automobili, pauk služba je u funkciji maltene 24 sata i u toku sezone se podigne ogroman broj autumobila. Mislim da će služba dati neki svoj odgovor na ljetnju sezonu", rekao je Čelebić.

On je istakao u kojim djelovima opštine Budva se bilježi najviše nepravilnosti kada je riječ o ilegalnoj prodaji.

"Uži centar Budve, gornje i donje gradsko šetalište na kojima primjećujemo povećan broj ljudi koji se bave ilegalnom prodajom. Tako da ćemo biti skoncentrisani na tim lokacijama, a u toku ljetnje sezone pogotovo i na bečićkom šetalištu koje je jedan izvjesan period preplavljeno što se tiče vanpijačne prodaje", kazao je Čelebić.

Kada su u pitanju sankcije, nelegalni prodavci će prvo dobiti usmeno upozorenje. Nakon toga slijedi novčana kazna, a radikalna mjera biće oduzimanje proizvoda lako kvarljive robe.

"Na osnovu Zakona o komunalnoj djelatnosti za fizička lica postoje kazne od 30, 50 i 100 eura. Ukoliko je neko povratnik onda primjenjujemo veću kaznu. Za početak izričemo najmanju kaznu koja je propisana Odlukom o komunalnom redu", rekao je načelnik budvanske Komunalne policije.

Komunalna inspekcija i policija poziva građane da ukoliko primijete neke nepravilosti iste i primijene

"U slučajevima kad komunalni policajci sami ne uoče ovu vrstu prekršaja, nama bi od velike pomoći bilo da nam se građani obrate. Postoji naš službeni broj telefona, mejl naše službe. Pozivam ih da nam se obrate kako bi zajednički rješavali ove probleme", naglasio je Čelebić.

Podsjetio je da će na teritoriji Budve, shodno Odluci o komunalnom redu, od 15. maja biti zabranjeno izvođenje građevinskih radova u prvoj, elitnoj zoni, što je, kako kaže, preduslov za uspješnu turističku sezonu.