12-04-2021

Čelebić: U planu nova lokacija za havarisane automobile

Budvanska Komunalna inspekcija i policija planira da na Vještici obezbijedi novu lokaciju za odlaganje havarisanih vozila, kazao je za naš portal načelnik Darko Čelebić. Kako je rekao, kapaciteti na Jazu predviđeni za ovu namjenu su popunjeni, a o potencijalnom rješenju problema trenutno se vode razgovori sa preduzećem "Otpadne vode".


Foto: Facebook/Opština Budva

"Imamo načelni dogovor sa novim direktorom Otpadnih voda Milivojem Radulovićem. On je ponudio lokaciju koja se nalazi u okviru njihovog kompleksa. Fizičko lice čuva mjesto 24 sata, a takođe je postavljen i video nadzor", istakao je Čelebić.

On je dodao da će službenici Komunalne inspekcije i policije pogledati lokaciju te da je sasvim moguće da akcija uklanjanja napuštenih vozila počne u narednom periodu.

"Krenućemo da uklanjamo automobile na najkritičnijim područjima gdje imate situaciju da parkiralište ima 12 mjesta, a tri ili četiri zauzimaju havarisani automobili. Gledaćemo da makar u užem gradskom jezgru oslobodimo ta mjesta, da bi građani i turisti imali gdje da se parkiraju."

O svemu će biti obaviješteni i vlasnici.

"U smislu da se uputi poziv vlasniku vozila da se javi i da mu se naredi da ukloni automobil. Ako on to ne ispoštuje, slijede upravni postupak i kontrolni zapisnik. Ukoliko bude potrebno pauk će odnositi vozilo, nadam se na ovu lokaciju u Vještici", kazao je naš sagovornik.

Načenik Čelebić rekao je da će uskoro saopštiti detaljnije informacije o planiranoj akciji te da će naredne korake znati nakon planiranog sastanka.



M.S.