22-07-2020

Ćetković: Odlazak u Steauu veliki korak naprijed u karijeri

Jedan od najtalentovanijih crnogorskih vaterpolista Savo Ćetković u narednom takmičarskom periodu igraće za ekipu Steaue iz Bukurešta. To će, za dosadašnjeg člana Budve, biti prvi inostrani angažman.


Foto: fb/pvkbudva

"Prvi odlazak od kuće svakako neće biti lak, ali se nadam da ću se brzo navići na novi način života. Ipak, u Bukurešt idem da radim ono što najviše volim, da igram vaterpolo", kazao je 21-ogodišnji centar za portal RTV Budva.

O očekivanjima u novoj sredini Ćetković ističe sljedeće:

"Steaua je stabilan evropski klub, godinama su igrali evropska takmičenja i igraćemo i u godinama koje slijede. U klubu se radi na visokom nivou. Pored nas koji dolazimo iz inostranstva, šest- sedam rumunskih reprezentativaca je u ekipi, tako da je napad na domaće trofeje imperativ."

Odlazak u Bukurešt mladi vaterpolista vidi kao veliki korak naprijed u karijeri i priliku da stigne do najboljih klubova na Starom kontinentu.

Ćetković je ponikao u VK Budva, a igrao je i za mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore.

Zapažen uspjeh ostvario je sa U19 selekcijom kada je septembra pretprošle godine osvojena srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Minsku.

Što se tiče učinka na klupskom nivou, u sezoni 2019/20 u A1 Regionalnoj ligi postigao je 28 pogodaka i tako pomogao timu da, u jakoj konkurenciji, dođe do solidnog šestog mjesta.